Avukat Gündoğdu: Yargı siyasi iradenin elinde oyuncak olmuştur


Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede yargı bağımsızlığının siyasi iradenin elinde olduğunu, yargının böylesi siyasileştiği bir dönemin olmadığını söyledi. Gündoğdu, "Ülkemiz en acı olanı da yargının siyasi iradenin elinde oyuncak olmasıdır. Bu da hukuk fakültesinde okuyan herkesi acı verici bir durum." dedi.

'KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİ BUGÜN 'EMİR VER YAPAYIM'A DÖNÜŞTÜ'

Yargı bağımsızlığı ile ilgili yazılı açıklama yapan Avukat Gündoğdu, Türkiye'nin son 2,5 yıl içinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile taraf olduğu tüm sözleşme hükümlerini yok ettiğini savundu. Türkiye'de yargı bağımsızlığının temeli olan kuvvetler ayrılığı ilkesinin bugün 'emir ver yapayım'a dönüştüğünü belirten Gündoğdu, bunun da hukuk adına utanç duyulacak bir durum olduğunu kaydetti.

'YARGI SİYASİ İKTİDARIN EMİR ERİ OLMUŞTUR. YARGIDA SİSTEM TIKANMIŞTIR'

Hukukun üstünlüğü ilkesinin bugün ayaklar altında olduğunu ileri süren Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi'nin de 2 yılı aşkın kış uykusuna yattığını, bir türlü uyanma bilmediğini ifade etti. Gündoğdu, şunları kaydetti: "Bir ülkede emir verilerek ve keyfi uygulamalarla insanlar tutuklanıyorsa o ülkede hukuk yok demektir. Bugün bağımsız yargı yok edilmiştir. Siyasi iktidarın emir eri olmuştur. Yargıda sistem tıkanmıştır. Sulh ceza hakimlikleri kapalı devre çalışmaktadır. Ülkemiz taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerini çiğnemiştir." CİHAN
<< Önceki Haber Avukat Gündoğdu: Yargı siyasi iradenin elinde oyuncak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER