Boşanma avukatından korkunç 'tehdit' iddiası

Ebru Çatıkkaş 'davadan çekileceksin. yoksa sonun Özgecan gibi olur.’ şeklinde tehdit edildiğini iddia etti.

Boşanma avukatından korkunç 'tehdit' iddiası

Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı hunharca öldüren Suphi Altındöken’in (26) eşi Neslihan Altındöken (24) boşanma davası açtı. Genç kadının avukatı Ebru Çatıkkaş, telefonda ‘Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur.’ şeklinde tehdit edildiğini söyledi.

Özel Çağ Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan’ın, 11 Şubat’ta, minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilerek cesedi yakıldı. Özgecan Aslan’ın 13 Şubat’ta Cin Deresi’nde cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma sonucunda, katil zanlıları minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe(25) tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan cumhuriyet savcısı, her 3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

“KORKMUYORUM”

Adana 1. Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açan Neslihan Altındöken’in ilk duruşması 9 Haziran’da görülecek. Geçtiğimiz perşembe gecesi saat 23.00 sularında evinde ailesiyle oturduğu sırada telefonunun çaldığını söyleyen Çatıkkaş, “Karşıdaki şahıs, ‘Avukat sen misin?’ dedi. Ben de kim olduğunu sordum. Bana tekrar ‘Avukat Ebru sen misin?’ dedi. Ben de ‘Evet benim siz kimsiniz?’ dedim. Bunun üzerine karşıdaki şahıs, ‘Ne yapacaksın benim kim olduğumu. Kimsenin yuvasını yıkamayacaksın. Salı günkü davadan çekileceksin. Eğer çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur’ diye tehdit edip telefonu kapattı.” diye konuştu. Avukat Ebru Çatıkkaş, bunun üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak suç duyurusunda bulundu. Tehditlerden korkmadığını belirten Çatıkkaş şunları söyledi: “Adana Barosu olarak haksızlıkların karşısında dimdik duruyoruz. Bu şekildeki baskı ve şiddet bizleri yıldıramaz. Avukat olarak hiçbir müvekkilimi yarı yolda bırakmam. Kadına şiddete dur demek için ne gerekiyorsa yapacağız.”

CİHAN
<< Önceki Haber Boşanma avukatından korkunç 'tehdit' iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER