Avukatın buğday ektiği tarladan yol geçirdiler


Adana'nın Çukurova ilçesi Söğütlü köyünde, belediyenin yaptırdığı asfalt yol tahrip edilerek, bir avukata ait tarlanın 5 dönümü işgal edilip 'yeni yol' açıldığı öne sürüldü.

Söğütlü köyü Tömek mevkiinde açıklama yapan Avukat Uçar Erdal, tarlasının yanında bulunan 'işgalci' durumundaki kişilerin kendilerine ait arazi yerine tarlasından 5 dönümlük bir kısmı kullanıp yol açtırdığını savundu. Erdal, "Ben buraya buğday ektim, çevirdim. Mahkeme kararları hepsi mevcut. Bilirkişi raporları mevcut. Bilirkişi raporuna göre buraya hendeği attım. İleriyi de ben kapattım. Devletin yaptığı yol bozulmuş." dedi.

Tarlanın içinden yaklaşık 5 dönüme yakın yerin işgal edildiğini savunan Erdal, şunları söyledi: "Geçen hafta Adana 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile bilirkişi raporu olduğu halde bunlar bana dava açmıştı. Davaları ret oldu. Yine Kaymakamlığa müracaat ettiler, Kaymakamlık da yanlış ölçüm nedeniyle bir karar verdi, sonradan Bölge İdare Mahkemesi o kararı bozdu. Orada da kaybettiler. Şimdi bana diyorlar ki buradan sen yol vereceksin. Bunlar benim bitişiğimde mülk sahibi değil, işgalci. Benim sınırımdan 1,5 metre de içeri olmak suretiyle yol verelim dedik. Devletin benim sınırımın dışında bitişiğinde asfalt dökerek yaptığı yolu kazıtmış. Çitle çevrili yerden geçip tarlamdan 5 dönüm yeri işgal ediyor, geçiyor." CİHAN
<< Önceki Haber Avukatın buğday ektiği tarladan yol geçirdiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER