Avukatlar: Darbeyle suçlanan polisler halen doğuda terörle savaşıyor


Terör soruşturmasında görev aldıkları için yargılanan polislerin davasında avukatlar, darbeyle suçlanan müvekkillerine silah verilerek doğuda terörle mücadeleye gönderildiğini vurguladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkeme'sinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde avukatlar söz aldı ve reddi hakim talebinde bulundu. Avukat Deniz Atmaca, iddianamenin idari müfettişin incelemelerine dayandığını belirtti. Emniyet müfettişinin mahkeme kararlarıyla yapılan dinlemelere hukuksuz dediğini ve bunun üzerine iddianame düzenlendiğini kaydeden Atmaca, idari bir müfettişin mahkeme kararını denetleyemeyeceğini vurguladı. Mahkemenin de iddianameyi kabul ederek bir müfettişin mahkeme kararlarını denetlemesinin yolunu açtığını belirtti. Atmaca, bu kararla mahkemenin mesleğine ve diğer mahkemelerin kararlarına büyük bir kötülük yaptığını kaydetti.

Polislerin çoğunun halen doğuda görev yaptıklarına dikkat çeken Atmaca, "Savcının iddianamedeki iddiasına göre müvekkillerimiz bellerinde silahla darbe yapacaklardı. Siz silahlarını ellerine verip vatan savunmasına gönderiyorsunuz." dedi.

Bazı sanık avukatları da bu ayrıntıya dikkat çekti. Avukatlar, "Müvekkillerin yüzde 70'i doğuda görev yapıyor. Şu an orada bir cephe savaşı var. Savcı müvekkillerimizi darbe ve casuslukla suçluyor. Casus diyerek adeta hain diyor. Hiçbir haini 2-3 bin lira maaşla savaşa gönderemezsiniz." ifadesini kullandı.

Diğer avukatlar da reddi hakim talebinde bulundu. Tutuklu sanıkların avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Görüşü sorulan savcı, reddi hakim taleplerinin ve tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi. Mahkeme ara kararlarını açıklamak için duruşmaya ara verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Avukatlar: Darbeyle suçlanan polisler halen doğuda terörle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER