Avukatlar İç Güvenlik Paketi'ne tepki için sokağa indi

Avukatlar İç Güvenlik Paketi'ne tepki için sokağa indi

GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep'te avukatlar İç Güvenlik Paketi hakkında vatandaşları bilinçlendirmek için sokağa indi. Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi tarafından 'Haberin var mı, güvensizlik paketi var' adı altında hazırlanan broşür vatandaşlara dağıtıldı. Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, İç Güvenlik Paketi'ni Türkiye'nin başına, demokrasisine, insan haklarına çuval geçirme operasyonu olarak nitelendirdi.

İç Güvenlik Paketi'ne ve Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan için tepki gösteren Gaziantep Barosu, vatandaşı bilinçlendirmek için sokağa indi. Balıklı Parkı'nda cübbelerini giyerek broşür dağıtan avukatlar, paketin getirecekleri için vatandaşları bilgilendirdi. Özgecan Aslan ve İç Güvenlik Paketi için bir araya geldiklerini belirten Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, "İç Güvenlik Paketi bugün Türkiye'nin başına, demokrasisine, insan haklarına çuval geçirme operasyonu olarak nitelenebilir. Yargıda çift başlılığa sebep olacaktır. Vali ve kaymakamlara tanınan yetkilerle soruşturmada çift başlılık oluşacaktır." dedi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ'NİN ADI REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR

Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Bülent Duran, İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan broşür ile ilgili, paketin getirdikleri hakkında basın açıklamasında bulundu. İç Güvenlik Paketi'nin adının rejim değişikliği olduğuna dikkat çeken Duran, "Bunun adı siyasal rejimin ve sistemin değişmesidir. Bunun adı polis devletidir. İç Güvenlik Paketi, kişilerin güvenliği değil, bu paketi çıkarmak isteyenlerin güvenliklerini yasalaştırmadır. Bu paketten vatandaşların haberi olması gerekiyor. Haberin var mı, vali, kaymakam ve polis emri ile dinlenebileceksin." diye konuştu.

Hakim ve savcı kararı olmadan 48 saat boyunca gözaltına alınma olanağının polise verileceğini vurgulayan Duran, "Bugün usulsüz dinlemelerden dolayı soruşturma yapan iktidar, yargı devletine tabi olmaksızın dinlemeler yapmanın yasal zeminini oluşturuyor. Bu, kendisi ile çelişkisidir. Polis, savcı ve yargıçtan izin almaksızın 48 saat özgürlükten alıkoyacak. Toplumsal yürüyüşlere katılman halinde terörist olacaksın. Daha güvensiz bir Türkiye istemiyorsanız hak ve özgürlükler için siz de ses verin ve bu pakete 'hayır' deyin." ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının ardından avukatlar, broşürleri vatandaşlara dağıttı.

CİHAN
<< Önceki Haber Avukatlar İç Güvenlik Paketi'ne tepki için sokağa indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER