Aydın Büyükşehir Belediyesi kış hazırlıklarına devam ediyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi kış hazırlıklarına devam ediyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), kış hazırlıklarına devam ediyor. Vatandaşların kışın sıkıntı yaşamamasını amaçlayan ASKİ yağmur suyu drenaj hattı, mazgal ve yağmur suyu giderlerinin bakım, yenileme ve temizliği gibi altyapı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunun yanında içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları da devam ediyor.

ASKİ, Germencik ilçesinde aşırı yağışlarda sıkıntı yaşanan bölgelerde de çözüm için çalışmalarını sürdürüyor. Ortaklar Mahallesi, Namık Kemal Caddesi'ndeki 300 metre yağmur suyu deşarj hattı çalışması çerçevesinde yağmur suyu birikmesi ve taşkın çözüme kavuşacak. Ortaklar Anadolu Lisesi'nin bulunduğu güzergâhtan öğrenciler rahatça okullarına ulaşacak. Alanlı ve Direcik mahallelerinde ise drenaj çalışmaları tamamlandı. Taşkın ve su birikmesi ortadan kaldırıldı. Ayrıca Alioğulları, Çulhan, Direcik, Donduran, Eğridere, Hamzabali ve Karacaören mahallelerindeki içme suyu sıkıntısını gidermek için de çalışmalar tamamlandı. İlçe merkezinde ise Çarşı Mahallesi Kooperatif Evleri, Yeni Mahalle Sevgi Sokak ve Hükümet Mahallesi Gencay Sokak'ta kanalizasyon çalışması yapıldı. Yeni yerleşim birimleri için kanalizasyon bağlanırken mevcut hatlar da yenilendi, parsel bağlantıları yapılarak çalışmalar tamamlandı.

Kuyucak ilçesi Horsunlu'da, E-5 karayolu üzerinde aşırı yağışlarda su birikmesi problemine de müdahale eden ASKİ ekipleri, yağmur suyu hattının bakım ve yenilemesini yaptı. Ayrıca Bucak Mahallesi Muhtarlığı'nın talebi üzerine başlatılan içme suyu hattı tamamlandı. Bin 100 metre ana boru ve 600 metre şebeke hattı döşenen çalışmayla Bucaklıların su sıkıntısı çözüldü. İçme suyu problemi yaşayan Çamdibi Mahallesi'nde de muhtarın talebi üzerine çalışma başlatıldı. İki drenaj çalışması yapan ekipler, bin 200 metre hat çekerek suyu mahalleye ulaştıracak.

Nazilli ilçesinde meydana gelen arızalara da müdahale edilerek, zaman kaybetmeden gideriliyor. Son olarak, Yeni Sanayi C14 blok önündeki içme suyu hattı arızası tamir edildi. Koçarlı ilçesi Kullar Mahallesi'nde de drenajın ardından altyapıyı baştan aşağı değiştirecek çalışmalar başladı. 8 bin 500 metreyi bulan içme suyu hattı için ilk kazma vuruldu. Çalışmalar çerçevesinde bütün şebeke yenilenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Büyükşehir Belediyesi kış hazırlıklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER