Aydın'da kene ısıran genç kız hayatını kaybetti


Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, boynuna yapışan keneyi kendi çıkaran Çilem Özdemir isimli vatandaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Keneyi birkaç gün sonra farkettiği öğrenilen 22 yaşındaki Özdemir'e, Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) teşhisi koyulduğu bildirildi.

Esentepe Mahallesi'nde oturan Çilem Özdemir, birkaç gün önce boynundaki keneyi farketti. Eliyle koparan Özdemir, birkaç gün sonra yüksek ateşle fenalaştı. Dün sabah ateşi yine yükselen Özdemir, ailesi tarafından Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada kene ısırığından bahsedilince yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Kahlillerde, KKKA hastalığı teşhisi pozitif çıktı. Genç kız, müdahalelere rağmen dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Çilem Özdemir, Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Kene ısırığından geçen yıl da bir kişinin hayatını kaybettiğini belirten Esentepe Mahallesi Muhtarı Ali Karaoğlu, "Mehmet Uysal isminde bir vatandaşımız, kene ısırması sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Bu sene de genç kızımızı kaybettik. Üzgünüz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın'da kene ısıran genç kız hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER