Aydın Tarım Fuarı kapalı pazaryerinde yapılacak


Bu yıl düzenlenecek olan 4. Aydın Tarım Fuarı, 9 Aralık 2015'te açılacak. Efeler ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki kapalı pazaryerinde düzenlenecek fuarın çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, şehir için modern bir fuar alanına ihtiyaç olduğunu belirtti. Fuara, istekleri karşılanamadığı için 30 firma katılmama kararı aldı. Bu yıl yine Konya ağırlıklı firmaların yer alacağı fuara, 280 firma katılacak. Aydın'dan ise sadece 70 firmanın katıldığı fuar, 9- 2 Aralık arasında devam edecek.

Fuar alanında açıklama yapan Aydın Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, "Amacımız, özellikle tarımda üretim yapanları, gelirini arttırmak adına son teknolojileri göstermek için tarımsal sanayiyle buluşturmak. Çiftçilerimizin, tarımda ileri ve söz sahibi olan ülkelerle rekabet edebilir hale gelmesini sağlamak. Son teknikleri uygulayarak makineleşme üst düzeyde olduğu zaman maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Maliyetleri düşürdüğümüz zaman da üreticimize artı değer kazandırmış oluyoruz." dedi.

İlin ekonomisi için modern bir fuar alanının şart olduğunu belirten Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ise, "Fuarlar ilin ekonomisine, aynı zamanda ticari gelişimine, ekonomisindeki canlılığa katkı vermektedir. Fuarlar başlıbaşına ticaretin kendisi, olmazsa olmazıdır. Bu fuarlar, Aydın'da canlı ve sürekli olmalı. Bunun için de olmazsa olmazımız, modern bir fuar alanıdır." açıklamasını yaptı.

Tarım şehri Aydın'da tarıma dayalı fuarların ihtiyaç olduğunu ve özellikle yerel yönetimlerin desteğinin gerektiğini belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da, "Nüfusumuzun yüzde 40'ı tarımla iştigal ediyor. Yerel yönetimlerin de bu fuarda olması ve elini taşın altına koyması gerekir. Bundan sonraki süreçte Aydın'a modern bir fuar alanı gerekli. Devletin ve yerel yönetimlerin etkinliğinde bir fuar düşünüyorum. Birlik beraberlik olursa bunu da başaracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ise, "Fuar alanımızda 30 firmanın isteklerini yerine getiremediğimiz için fuarımızda yer almayacaklar. Yer olarak sıkıntımız var ama bunlar aşılacak şeyler. Aydın'daki tarım fuarının, diğer şehirlerdeki tarım fuarlarına göre daha farklı olduğunu görüyoruz. Aydın'daki fuardaki canlılık, başka fuarlarda yok. Aydın, bir tarım kenti ve etrafıyla birlikte lider olma yolunda devam ediyor. " dedi.

AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğlulları da fuara her türlü desteği vereceklerini beyan ederek, "Aydın, tarım kenti. Tarımla öne çıkmalıyız. Tarıma dayalı sanayi önemli. Biz de AYSO olarak her türlü desteğe hazırız." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Aydın Tarım Fuarı kapalı pazaryerinde yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER