"Tutuklama sebebi çürümüştür, Gültekin Avcı.."

İstanbul eski Baro Başkanı Aydın: Tutuklama sebebi çürümüştür, Gültekin Avcı derhal serbest bırakılmalı



Eski İstanbul Baro Başkanı Muammer Aydın, polis denilen kişinin şoför çıkmasından sonra Gültekin Avcı'nın tutuklanma gerekçesinin çöktüğünü belirtti. Bu nedenle 5 aydır cezaevinde bulunan Avcı'nın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Gazeteci Gültekin Avcı'nın tutuklanmasına gerekçe yapılan deliller çöktü. Savcılığın yürüttüğü soruşturmaya ve tutuklama gerekçesine en sert tepkiyi İstanbul Barosu eski Başkanı Muammer Aydın gösterdi. Avcı'nın polis müdürleriyle telefonda konuştuğu gerekçesiyle tutuklandığını hatırlatan Muammer Aydın, “Bu isimlerin polis olmadığı ortaya çıkıyorsa tutukluluk gerekçesi çürümüştür ve derhal Avcı serbest bırakılmalıdır.” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından yürütülen Selam torba davası kapsamında Gültekin Avcı, yaklaşık 5 ay önce tutuklanmıştı. Tutuklama gerekçesindeki skandal önceki gün ortaya çıkmıştı. Gültekin Avcı'nın telefonda görüştüğü ve polis denilen isimlerden birinin şoför diğerinin ise akademisyen olduğu anlaşılmıştı.

Bunu ‘hukuk skandalı' olarak niteleyen eski Baro Başkanı Aydın, özetle şunları söyledi: “Savcı gelişigüzel soruşturma yürütüp tutuklamaya sevk edemez. Savcı isnat ettiği suçları ispatlamayla mükelleftir. Bu şekildeki hukuksuz tutuklamalar, karar sahiplerine dönüşü olur. Türkiye'deki davaların yüzde 65'i beraatle sonuçlanıyor. Bu da savcıların dosyaları yeterli ihtimamla hazırlamadığını gösteriyor. Soruşturma aşamasında şüpheli hakkında lehte ve aleyhte deliller toplanır. Ama bunu göremiyoruz. Özellikle bu tip siyasi davalarda talimatla insanlar tutuklanıyor. Ancak hukuksuz kararları verenlere bir dönüş olacaktır.”

ZAMAN
<< Önceki Haber "Tutuklama sebebi çürümüştür, Gültekin Avcı.." Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER