AYM kararından sonra yeni gelişme

Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile tahliye edilen Can Dündar'a ait bir evi satın aldıkları için aralarında Genelkurmay Başkanlığı'nın avukatlarının olduğu avukat operasyonunda yeni bir gelişme yaşandı.

AYM kararından sonra yeni gelişme

Hakkında gözaltı kararı olan dördüncü avukat F.Ö., başsavcıvekili İrfan Fidan'a ifade verdikten sonra serbest kaldı. Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonda aynı kapsamda haklarında gözaltı kararı çıkarılan Genelkurmay Başkanlığı'nın avukatı A.S.'nin de olduğu 3 kişi tutuklanmıştı. AYM kararından sonra ifade veren avukat F.Ö.'nün serbest kalması dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı'nın avukatı A.S.'nin de aralarında olduğu 4 avukat hakkında geçtiğimiz hafta Selam Torba iddianamesini yazan savcı İrfan Fidan tarafından gözaltı kararı çıkarılmıştı. Avukatların Can Dündar'ın Ankara'daki bir evini satın aldıkları için suçlayan savcı Fidan, elinde somut bir delil olmadığı halde Dündar'ın TIR haberi yaptığını iddia etmişti. Can Dündar, cezaevinden avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada tüm bu suçlamaları yalanlayarak yeni bir komplo ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Ancak avukatlar B.M.Y., A.T.Ç.  ve A.S. ‘darbe' suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hakkında gözaltı kararı olan son avukat F.Ö. önceki gün emniyette giderek teslim oldu. Avukat Ö. Önceki gün AYM'nin Can Dündar kararını açıkladığı gün başsavcıvekili İrfan Fidan'a ifade verdi. İfadenin ardından serbest kaldı.

Yandaş medyada gözaltına alınan isimlerin TIR soruşturması kapsamında tutuklu olan tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı olduğu iddia edilmişti. Ancak Celepoğlu'nun avukatı Vural Ergül yaptığı açıklama ile bu iddiayı yalanlayarak, bu kişilerin Celepoğlu'nun avukatı olmadığını kaydetmişti.

Zaman
<< Önceki Haber AYM kararından sonra yeni gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER