Aynı tesisi 7 yılda 5’inci kez açtılar!

Amasya’daki katı atık tesisi için AKP’li yetkililer tarafından tam 5 kez açılış töreni düzenlendi. Tesis, iki başbakan, iki bakan ve bir belediye başkanı tarafından değişik tarihlerde açıldı.

Aynı tesisi 7 yılda 5’inci kez açtılar!

Cumhuriyet gazetesi'nin haberine göre, Amasya Katı Atık Bertaraf Tesisi dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı programla 5. kez açıldı. 

AB’nin hibe desteğiyle yapılan tesis daha önce dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 30 Mart yerel seçimlerinden önce Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından da açılmıştı.

Tesis eski Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan’ın belediye başkanlığı döneminde 9 Aralık 2005’te Bakanlar Kurulu Kararı ile resmen kuruldu. Toplam maliyeti 16 milyon 800 bin euro olan tesisin 12 milyon 300 bin euroyu (yüzde 73,2’sini) AB, 4 milyon 500 euro’sunu (yüzde 26’lık kısmını) İller Bankası karşıladı.

İLK 2008’DE AÇILDI

Aynı yıl temeli atılan tesis ilk olarak 30 Temmuz 2008’de Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis ikinci olarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs 2011’de 96 tesisin toplu açılış töreninde yeniden açıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce 15 Mart 2014’te Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Valisi İbrahim Çomaktekin ve AKP Amasya Milletvekilleri ile birlikte tesise 3. kez açılış yaptı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 18 Ekim 2014’te katıldığı toplu açılış töreninde tesis 4. kez açıldı.

Cafer Özdemir konu hakkında açıklama yaptı

Cumhuriyet Gazetesi’nin 16 Mayıs 2015 tarihli nüshasının birinci sayfasında Mehmet Menekşe imzalı ve manşetten 5 fotoğraf ile desteklenen “Katı atık tesisi için 5. Tören, AÇMAYA DOYMADILAR” haberi taraflı ve kasıtlı olarak yorumlanarak kafalar karıştırılmıştır. Haberin başlığı ile devam eden haberde sadece olaylar karıştırılmamış fotoğrafların alt yazıları da karıştırılmıştır. Haberin muhabiri kendisinin yanlış anlama kapasitesini okuyucuları yanıltma olarak değerlendirdiği görülmüştür. Fakat asıl verilmesi gereken ana tema haberin en son cümlesinde zikredilmiştir. Bu son cümle de haberin doğru tarafıdır. Muhabir açılışı okuyucularına duyurmak isterken tarihi yolculuğa çıkmış ve bunda da yolu şaşırarak uzatmıştır. 15 Mayıs 2015 tarihinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından gerçekleştirilen açılış Katı Atık Bertaraf Tesisi değil, bu tesis ile entegre çalışan Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Elde Etme Tesisleri’nin açılış törenidir. Bu iki ayrı hizmet alanını birbirinden ayırt etmekten aciz bir kafa, kendi karmaşık dünyasını habere aktarmıştır.

Birinci sayfa da sıralanan ve 12. Sayfanın tamamına yayılan fotoğraflar ve konular birbirinden farklı olmasına karşılık sanki hepsi de Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin açılışı gibi sunulmuştur. Bu fotoğrafların altında verilen tarih üzerindeki bilgilendirme notları örtüşmemektedir. O kadar çok hizmet yapılmıştır ki, hizmetlerin çokluğundan haberi düzenleyenin kafası karışmıştır. Köprü açılışı, Toplu Açılış, Temel Atma ile Milletvekili tanıtım toplantıları bir karmaşa içinde verilmiştir.

1.Açılış: 30 Temmuz 2008 tarihli fotoğraf söz konusu tesise ait bir fotoğraf değildir. Fotoğrafta görülen Vali Halil İbrahim Daşöz ilimize 2009 yılında atanmış olduğu hatırlanacak olursa bunun bir düzmece olduğu hemen kabul edilecektir.

2. Açılış 4 Mayıs 2011 tarihli fotoğraf tesislerin açılışı değil Milletvekili tanıtım mitingindendir.

3. Açılış 15 Mart 2014 tarihli fotoğraf tesisin açılışı değil, Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Elde Etme Tesisleri’nin temel atma törenidir.

4.Açılış 18 Ekim 2014 tarihli fotoğraf Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin açılışı değil il genelinde gerçekleştirilen 105 eserin Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından Amasyalıların hizmetine sunulma törenidir.

5. Açılış 15 Mayıs 2015 tarihli fotoğraf da söz konusu tesisin açılışı değil, söz konusu tesis ile entegre çalışan Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Elde Etme Tesisleri’nin açılış törenidir.

Şimdi merak ediyoruz. Bu kadar karmaşayı bir araya getirmek için çaba harcayan muhabirin iç dünyası da karmakarışık düşüncelerle mi doludur. Bunca karışık bir denklemi ancak bir felsefeci bir araya toplayabilir.

Bu yanıltma, gerçeklerle uzaktan yakından alakalı olmayan haberi tertip eden muhabir ile Cumhuriyet Gazetesi hakkında her türlü hukuki yola başvuracağımızı bildiririm.


Cafer ÖZDEMİR
Belediye Başkanı

<< Önceki Haber Aynı tesisi 7 yılda 5’inci kez açtılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER