Aynı uçak iki farklı söylem: Başkanlık

Erdoğan Katar dönüşünde başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı tartışmaları konusunda, “Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise aynı uçakta Erdoğan'ın aksine "Başkanlık birinci gündem maddemiz değil" ifadelerini kullandı.

Aynı uçak iki farklı söylem: Başkanlık

ERDOĞAN: ÇİFT BAŞLILIĞI ORTADAN KALDIRMAK LAZIM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı tartışmaları konusunda, “Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım. Aksi takdirde, birbirinizi ne kadar sevseniz de, geçmişte ne kadar beraber olsanız da, zaman zaman sıkıntılar olabilir. Ama partili cumhurbaşkanlığı olduğu zaman, Fransa’daki sistemin farklı bir versiyonu söz konusu olacak demektir. Bunun da ayrı bir güç katabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

DAVUTOĞLU: BİRİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ DEĞİL

Bu sözlerin üzerinden 24 saat geçmemişti ki Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan dönüşü yine aynı uçakta ama farklı cümleler kullandı.
 

Azerbaycan dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçiminin ardından yeniden başlayan başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili olarak "Çok konuşarak bunu bir ayrılık noktası olarak görmemek lazım. Türkiye'nin birinci gündem maddesi değil. Meclis'te muhalefetle konuşmamız lazım" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Başkanlık sistemi

- Çok konuşarak bunu bir ayrılık noktası olarak görmemek lazım. Türkiye'nin birinci gündem maddesi değil. Meclis'te muhalefetle konuşmamız lazım. 

Rusya krizi ve Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi

- Biz mümkün olduğu kadar Suriye’de yabancı savaşçı istemiyoruz.

 - Ambargolar ikili ilişkilere zarar verir.

- İki dışişleri bakanının görüşmesi ve kanalların açık tutulması önemli. Tek bir görüşte uzlaşma değil.

Türkmenler kanton kurmalı mı?

- Suriye’nin kantonlaşmasına olumlu bakmayız

<< Önceki Haber Aynı uçak iki farklı söylem: Başkanlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER