Aynur Doğan'ın Kocaeli'deki konseri iptal edildi

Aynur Doğan'ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde vermesi planlanan konserin belediye tarafından iptal edildiği belirtildi. Doğan Kürt kimliğiyle tanınıyor.

SHABER3.COM

Bugün 15 Mayıs Kürtçe Dil Bayramı. Bu özel günde birçok kentte açıklama, panel, buluşma, yarışma ve yürüyüş düzenlendi. Eylem ve etkinliklerde, Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması gibi talepler öne çıktı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde düzenlenen yürüyüş sonrası konuşan Kürt Araştırmaları Derneği Eş Başkanı Remziye Alparslan, 15 Mayıs’ın bayram olmasının yanı sıra hak arama günü olduğunu belirtti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) anadil hakkına dair kararlarını hatırlatan Alparslan, Kürtlerin yaklaşık yüz yıldır anadilleri için mücadele verdiğine dikkat çekti.

AKP’Lİ BELEDİYEDEN KONSER İPTALİ
Öte yandan AKP’li Derince Belediyesi Sanatçı Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserini iptal etti.

Derince Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İnceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” denildi.

SİYASİLERDEN KARARA TEPKİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananlara tepki gösterdi.

Müzik yasağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak” dedi. İktidarı işaret eden Kılıçdaroğlu, “Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara” ifadelerini kullandı.

“Geceye Dar Hejiroke iyi gider…” diyen Kılıçdaroğlu, “Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP” şeklinde konuştu.

KISACA “FAŞİSTİZ” DEMİŞLER
Kürt sanatçının konserini 15 Mayıs’ta iptal edilmesine tepki gösteren TİP Milletvekili Ahmet Şık da “AKP’li Derince Belediyesi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı Gününde ilçe sınırları içinde yapılacak konserde Kürtçe müziğin en güçlü seslerinden Aynur Doğan’ın sahne almasını engellemiş. Kısaca “Faşistiz ama itiraf edemiyoruz” demişler” diye yazdı.

<< Önceki Haber Aynur Doğan'ın Kocaeli'deki konseri iptal edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER