Azerbaycan Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı'na yoğun ilgi

Azerbaycan Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı'na yoğun ilgi

Azerbaycan'da geleneksel hale gelen Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı başladı. Bakü'deki Expo Merkezi'nde düzenlenen fuara, bu yıl 16 ülkeden 124 firma katılıyor.

Azerbaycan'da eğitim hizmetleri, uzmanlık seçimi üzere kılavuzluk ve gençlerin istihdamı alanında gerçekleştirilen en büyük sergilerden biri haline gelen söz konusu fuar, ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Uluslararası eğitim kurumlarıyla Bakü'de yakından tanışma fırsatı yakalayan yerli ve yabancı öğrenciler, stant temsilcilerinden geniş bilgi alma fırsatı yakaladı. Başta; Türkiye, Rusya, Polonya, İsviçre, Kazakistan, ABD, Letonya ve bir çok ülkeden katılan firmaların, lisans, yüksek lisans, doktora, eğitim seminerleri, liseler, dil kursları ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor.

Fuara olan ilgiden memnuniyetini dile getiren Fırat Üniversitesi temsilcisi İlhan Oğuz Akdemir, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada Azerbaycan'da şuan 200 üzerinde öğrencilerinin olduğunu, ancak bu sayıyı bine çıkartmak istediklerini belirtti.

Söz konusu fuara daha önce de katıldıklarını vurgulayan Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bölüm Başkanı Halil İbrahim Bülbül de Cihan'a konuşmasında, buradan öğrencileri üniversitelerine kazandırmak için bu yıl da fuara katıldıklarını söyledi.

F-Group Akademi şirket temsilcisi Ülvi İmanov ise yaptığı değerlendirmede stantlarına ilginin yoğun olduğunu aktardı.

9. Azerbaycan Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı, 12 Ekim'e kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Azerbaycan Uluslararası Eğitim ve Kariyer Fuarı'na yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER