Azeri diasporası lideri: Rusya BM'de dünya Müslümanlarını da temsil ediyor

Azeri diasporası lideri: Rusya BM'de dünya Müslümanlarını da temsil ediyor

Rusya Azerileri Kongresi (VAK) İcra Başkanı İlgar Hacıyev, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üye üyesinden biri olarak dünya Müslüman toplumunu da temsil ettiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Hacıyev, Rusya'nın İslam dünyası ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirtti. Hacıyev, " Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, Eylül ayında Moskova'da Merkez Camii'nin açılışını yaptı. Bu tüm dünyaya olumlu bir mesaj idi. Rusya'da 20 milyondan fazla Müslüman yaşıyor. Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinden biri. Rusya Güvenlik Konseyi'nde aynı zamanda dünya Müslümanlarını da temsil ediyor." dedi.

RUSYA'NIN ORTADOĞU POLİTİKALARINI DESTEKLİYORUZ

Rusya'nın Ortadoğu politikalarını desteklediklerine işaret eden Hacıyev, "Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu'da kaosun bitmesi için öncelikle terör örgütleri ile mücadele edilmesi lazım. Rusya'nın bölgedeki terörle mücadelesini destekliyor ve dünya barışı, istikrarı ve huzuruna önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Rusya'nın barış misyonuna dünya kamuoyunun destek vermesi önemli. Bugün Avrupa Ortadoğu mülteci sorunuyla karşı karşıya. Rusya'nın ise göçmen politikası daha toleranslı. 1 milyona yakın Ukrayna'dan gelen mülteci yaşıyor. Bence Avrupa'nın bu konularda Rusya'dan öğreneceği çok şey var." şeklinde konuştu.

AZERBAYCAN-RUSYA İLİŞKİLERİ GİDEREK ARTIYOR

Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin giderek arttığından büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Hacıyev, "İlişkiler her alanda artıyor. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Putin arasındaki dostluğun, ikili verimli çalışmalarının önemi fevkalade büyük. Özellikle son yıllarda her iki ülke dünya politikalarında birlikte hareket ediyor. Bu olumlu gelişmelerin Yukarı Karabağ sorununun çözümünde önemli rol oynayacağına inanıyoruz." değerlendirmede bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Azeri diasporası lideri: Rusya BM'de dünya Müslümanlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER