Azeri üniversite Uludağ Üniversitesi'nin eğitim sistemine geçiyor


Azerbaycan'ın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) verilen eğitimi kendi üniversitesinde uygulamak için harekete geçti.

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi öğretim görevlileri, verilen eğitimi incelemek ve kendi eğitim sistemlerine uygulamak amacıyla UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni ziyaret etti. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi adına konuşan heyet başkanı Prof. Dr. Zahid Farrux Mamedov, amaçlarının ilk etapta İİBF'de uygulanan eğitim sistemini kendi üniversitelerinde uygulamak olduğunu kaydetti. Uludağ Üniversitesi'nde uygulanan sistemi Azerbaycan'da da uygulamak istediklerini belirten Prof. Dr. Mamedov, "Bizim sistemimiz eski Sovyetler Birliği eğitimine dayanıyordu. Şimdi artık Türk eğitim sistemini benimsemek istiyoruz. Bu sistemin uygulanması için de Türkiye'den pilot üniversite olarak Uludağ Üniversitesi'ni ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni seçtik. Burada verilen eğitimi gözlemek ve ülkemizde, kendi üniversitemizde uygulamak istiyoruz. Çözüm bulmaya geldik. Üniversitemizin rektörü bize, Uludağ Üniversitesi'nde uygulanan eğitim sistemini aynen Azerbaycan Devlet İktisadi Üniversitesi'nde de uygulamak istediğini aktardı. Bizler de bir heyet oluşturduk ve bugün buradayız." dedi. Şimdi tanışmak için geldiklerini anlatan Mamedov, bundan sonra protokol ve işi öğrenmek için geleceklerini söyledi.

REKTÖR YARDIMCISI YÜCE: "MEMNUN OLDUK

Türkiye ve Azerbaycan'ın asırlardır kardeş iki ülke olduğunu hatırlatan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise eğitim sistemi açısından iki ülkenin farklılık gösterdiğini vurguladı. Azerbaycan'daki eğitim sisteminin Rus eğitim sistemi ağırlıklı olduğunu kaydeden Yüce, "Bugün misafir ettiğimiz üniversitemiz de Azerbaycan'ın çok önemli üniversitelerinden birisi konumunda. Üniversitenin de Türkiye'ye yakınlığı her zaman olmuştur. Bu yakınlığında en önemli nedeni ise üniversite bünyesinde Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nin faaliyet göstermesidir. O fakültede de bizim üniversitelerimize yakın eğitim sistemi veriliyor. Şimdi Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, bizim eğitim sistemimizi daha yakından tanımak istediğinde bundan çok memnun olduk. Her iki tarafın da bu çalışma dolayısı ile birbirlerinden çok şey öğrenecek." diye konuştu.

40 YILLIK BİRİKİM MİSAFİRLERE AKTARILACAK

Ziyaretin kurulacak iyi ilişkilerin başlangıcı olacağını kaydeden İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da, "Biz 40 yıllık ve geleneği olan bir fakülteyiz. Dolayısıyla buradaki tecrübelerimizi misafir hocalarımız ile paylaşacağız. Onlardan öğreneceklerimiz var, onların da bizden öğrenecekleri var. Karşılıklı eğitim imkânlarını geliştirmeye gayret göstereceğiz. Öğretim üyesi işbirliği değişimi dâhil olmak üzere elimizden gelen tüm imkânları kullanmaya çalışacağız" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Azeri üniversite Uludağ Üniversitesi'nin eğitim sistemine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER