Aziz Sancar’a sürpriz karşılama

Nobel ödüllü Profesör Dr. Aziz Sancar, ABD'ye döndü. Aziz Sancar, Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan ağabeyi Kenan Sancar'ın elini öptü.

Aziz Sancar’a sürpriz karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’da bulunan Nobel ödüllü Prof.Dr. Aziz Sancar, THY’ye ait bir uçakla saat 12.30’da İstanbul’a geldi. Sancar İstanbul’dan da ABD’nin Şikago kentine hareket etti.



Aziz Sancar’a sürpriz karşılama | Samanyolu Haber


Aziz Sancar’ı Ankara’dan gelişinde Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda aile üyeleri karşıladı. Sancar, emekli Tuğgeneral olan en büyük ağabeyi Kenan Sancar’ın elini öperken diğer aile üyeleriyle de kucaklaştı.

Sancar’ın başka ziyaretçileri de vardı. Mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni temsilen bir öğretim üyesi ile bir grup öğrenci Sancar’ın mezun olduğu yıla ait fotoğrafıyla ders bilgilerinin olduğu bir dosyayı bilim adamına hediye ettiler. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç, Sancar’ı başarısından dolayı kutlarken sıralarında oturduğu okulun öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin gururunu paylaştı.

Sancar da kendisine yapılan sürpriz fotoğrafı soran gazetecilere "Gençliğimi gördüm. İstanbul’da geçirdiğim güzel günler, arkadaşlarımı hatırlattı. Biraz nostalji var. Fakat öğrenciler hocalar takdir ettikleri için ayrıca sevindim. İnşallah mayıs ayında Türkiye’ye tekrar geldiğimde onları orada İstanbul Tıp Fakültesi’nde ziyaret ederim" dedi.


<< Önceki Haber Aziz Sancar’a sürpriz karşılama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER