Babacan ne diyor, Erdoğan ne anlıyor?

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştirdi. Tekelioğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni partileri "proje" nitelemesine tepki gösterdi. Tekelioğlu, "Bunlar proje" demesini eleştirerek, "Ali Babacan ne diyor, AKP ne anlıyor?" sorusunu yöneltti.

SHABER3.COM

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın isimlerden gazeteci-yazar Fehmi Koru'ya ait Ocak Medya sitesinde Gül'ün eniştesi Mehmet Tekelioğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AKP) eleştirdi. 

Tekelioğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni partileri kast ederek "Bunlar proje" demesini eleştirerek, "Ali Babacan ne diyor, AKP ne anlıyor?" sorusunu yöneltti.

"ERDOĞAN-BAHÇELİ İTTİFAKI SIKINTILARI GÖRMEZDEN GELİYOR"

AKP camiasına seslenen Tekelioğlu, AKP Genel Merkezi’ndeki yapıdan bir şey beklenemeyeceğini ifade etti. Tekelioğlu, Erdoğan-(Devlet) Bahçeli yönetimindeki Türkiye’nin başta demokrasi ve hukuk olmak üzere önemli alanlardaki sıkıntılarının görmezden gelindiğini vurguladı.

Tekelioğlu, “Nasıl oluyor da 31 Mart yerel seçimlerinin ortaya koyduğu ağır yenilginin muhasebesi yapılmıyor? Nasıl oluyor da 'İstanbul seçimlerinin yenilenmesi yanlıştı' diyen biri çıkmıyor? Nasıl oluyor da kaç yıldır yönettiği büyük şehirler kaybedilince bunun sorumlusu kimler ve hangi politikalardır diye bir defter açılmıyor?” ifadelerini kullandı.

İmam Hatiplerdeki öğrenciler arasında deizmin nasıl yayıldığı sorusunu yönelten Tekelioğlu, gençler arasında AKP’nin her gün irtifa kaybettiğine dikkati çekti.

TEKELİOĞLU: ORTADA BİR YANLIŞ VAR VE ...

Türkiye’nin iyi yönetilemediğini vurgulayan Tekelioğlu, "Bu durumda daha iyi yönetmeye talip olanların çıkması normal değil midir? Bunu kavrayamayanlar anlamsız argümanlar geliştiriyorlar. Sanki her şey dört dörtlükmüş gibi Ali Babacan hareketini sadece AKP'yi bitirme gayreti olarak görmeye çalışıyorlar. AKP asıl bu anlayış yüzünden kaybedecek gibi geliyor bana. Ortada bir yanlış var ve bu yanlışı düzeltmenin ilk adımı onun ne olduğunu tespit etmek." dedi.

Bazıları tarafından yeni partilerin tek gayesinin 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın kaybetmesi olarak değerlendirildiğine işaret eden Tekelioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bunlara göre AKP bundan sonraki seçimde yüzde 51 oy alacak, ancak Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yüzde 1, yüzde 2 bile oy alsalar AKP kaybedecek." 

AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından 2014 yılına kadar kurulan bütün hükümetlerde ekonomi bakanlığı yapan Ali Babacan (sağ başta) 10 Temmuz'da AKP kurucu üyeliğinden istifa etmişti.

"BABACAN'I KÜÇÜMSEMEK AKP'YE BİR FAYDA SAĞLAMAZ"

Tekelioğlu, "Her şeyden önce yüzde 50+1’in ötesini göremeyeceğine inanmış bu anlayışlarla bir yere varılamayacağını bilmemiz gerekiyor." dedi.
 
Erdoğan’ın yeni parti hazırlıklarını kast ederek “bunlar proje” demesini eleştiren Tekelioğlu “Ali Babacan’ın Karar gazetesinde çıkan beyanlarına bakanlar bu hareketin hiç de küçümsenmeyecek savlara sahip olduğunu hemen fark edeceklerdir. Bu sebeple yeni oluşumları proje ve benzeri söylemlerle küçümsemenin AKP açısından bir faydası olacağını sanmıyorum.” diye yazdı.

AKP'NİN OY ORANI NİÇİN YÜZDE 30'LARA İNDİ?

Tekelioğlu, "O halde, AKP realist olmak zorunda. Öyle, proje, AKP'yi bitirmek, Tayyip Erdoğan’ı düşürmek gibi ucuz sloganlara sığınmak yerine bir zamanlar tek başına yüzde 50’leri aşma noktasından, şimdi neden yüzde 30’lara doğru yol aldığını düşünmek gibi daha ulvi adımlara yelken açmalıdır." ifadelerini kullandı.

Tekelioğlu şu soruyu yöneltti: "Ali Babacan’ın ne söylediğini iyi anlamak varken niye olmadık yollara baş vuruluyor ki?"
<< Önceki Haber Babacan ne diyor, Erdoğan ne anlıyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER