Bağdat'ta çifte intihar saldırısı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta IŞİD'in düzenlediği çifte intihar saldırısında, ölü sayısı 59'a yükseldi. Saldırılarda 100'e yakın yaralı olduğu bildirildi.

Bağdat'ta çifte intihar saldırısı

İlk patlama Bağdat'a bağlı Şiilerin yoğunlukta olduğu Sadır bölgesindeki Müride adlı pazarda meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre daha sonra olay yerine gelen kalabalığı hedef alan ikinci intihar saldırısı gerçekleşti. IŞİD'in üstlendiği çifte intihar saldırısında en az 59 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Sosyal paylaşım sitelerinde patlama sonrası yayınlanan görüntüde ise vatandaşların panik içinde koştuğu, yaralıların el üstünde taşındığı görülüyor.
İlk patlama Bağdat'a bağlı Şiilerin yoğunlukta olduğu Sadır bölgesindeki Müride adlı pazarda meydana geldi. Polisin verdiği bilgiye göre, daha sonra olay yerine gelen kalabalığı hedef alan ikinci intihar saldırısı gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sad Main, patlamalarda 38 kişinin öldüğünü 62 kişinin ise yaralandığını kaydetti. Hastanelerden açıklanan rakama göre ise IŞİD'in üstlendiği çifte intihar saldırılarında ölü sayısı 59'u buldu, 95 kişi ise yaralandı.
<< Önceki Haber Bağdat'ta çifte intihar saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER