Bahçeli Danıştay'ın 'Ant' kararına sert çıktı: Pimi çekilmiş bomba

MHP lideri Devlet Bahçeli, Danıştay'ın Öğrenci Andı'nı kaldırmasına sert tepki gösterdi. Bahçeli "Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” dedi. AKP ise Bahçeli'nin bu sözlerle savunduğu Öğrenci Andı'nın kaldırılmasını savunuyor.

SHABER3.COM

MHP lideri Devlet Bahçeli Öğrenci Andı'nın Danıştay kararıyla kaldırılmasını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli "HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” ifadeleri kullandı. 

Yazılı bir açıklama yaparak kararın yurttaşlar üzerinde 'huzursuzluğa ve kaygıya' yol açtığını ileri süren Bahçeli, "Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır" dedi. 

Meclis'e sunulan HDP'li milletvekillerinin fezlekelerini anımsatan Bahçeli, "Milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir" diyerek karara tepki gösterdi. 

Bahçeli karar için "Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun henüz açıklanmamış, fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır. Kaldı ki Öğrenci Andımızın okullarda okutulmasına engel çıkarmak, hukuken set çekmek haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacaktır. HDP’li bölücülerin fezlekelerinin TBMM’ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir" dedi. 

NE OLMUŞTU

AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı bir yönetmelikle okullarda Öğrenci Andı'na son vermiş, Türk Eğitim-Sen ise Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ant okunmasını düzenleyen “Öğrenci Andı” başlıklı 12. maddesini yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptali istemiyle, 2013 yılında, Danıştay’a dava açmıştı. Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında öğrenci andını kaldıran yönetmelik hükmünü oyçokluğu ile iptal etmişti. 

Ancak, Danıştay’ın “and okutulsun” kararı uygulanmadığı gerekçesiyle sendikalar tarafından MEB yetkilileri hakkında açıklamalar yapılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştu. MEB ise, Danıştay 8. Dairesi’nin Andımız kararını, bir üst Kurul olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda temyiz etmiş ve yürütmeyi durdurma istemişti.

MEB’in temyiz itirazını kabul eden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, yıllardır süren “Öğrenci Andı” davasında son sözünü söyledi. Kurul, ilköğretim okullarında andın okunması yönündeki Danıştay 8. Daire kararını kaldırdı. Danıştay, bu kararla okullarda Öğrenci Andı'nın okunmasının önüne geçti. 


<< Önceki Haber Bahçeli Danıştay'ın 'Ant' kararına sert çıktı: Pimi... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER