Bahçeli: HDP'lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bunu millet istiyor


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröre destek veren, bölücülüğün peşine takılan, suç ve cinayetlerde fiilen payları bulunan PKK'nın Meclis'teki uzantılarıyla ilgili dokunulmazlıkların öncelikli olarak ve acilen kaldırılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Sayın Davutoğlu, bilesin ki zaman geçiyor, milli vicdan kanıyor. Ayak sürüme, ağırdan alma, suya yazı yazma. HDP'lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bunu millet istiyor. Kimin suçu ve günahı varsa adalet önüne çıksın, kim bu aziz millete yan gözle bakıyorsa, çatık kaş, asık suratla nifakın yanında duruyorsa Türk hukuku üzerine gitsin." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında konuştu.

Terörle mücadeleye açık çek ve destek verdiklerini ve bunun doğru olduğunu belirten Bahçeli, "Devletimizin ve güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, bu da şüphesizdir. Ancak biz, işbirlikçiliğe ortak değiliz, hiçbir zaman da olmayacağız." dedi.

Devletin tarihi hak ve menfaatleriyle ilgili değerlendirmeleri, milletin beka ve güvenliğiyle ilgili yaklaşımları siyasetin önünde ve üstünde gördüklerini kaydeden Bahçeli, "Çünkü biz Türkiye ve Türklük sevdasından yürekleri tutuşmuş Milliyetçi Ülkücü Hareketiz. Başka türlü davranmak bize yakışmaz, bize uygun düşmez. Allah için hem Cumhurbaşkanı, hem de Başbakan cevap versin: Teröristlerin şiddete ve bombalara yatırım yapmalarını kasten görmeyen, duymayan, konuşmayan, bunu da dert etmeyen kim olursa olsun vatana ihanet etmiş sayılmayacak mıdır? Bu Nusaybin'in hali nedir? Hendekler hangi ara, çukurlar ne zaman, tüneller kimler tarafından açılmış, barikatlar nasıl dikilmiştir? Daha kaç il ve ilçelerimizde buna benzer bir tablo hazırda beklemektedir?" diye konuştu.

"Teröre destek veren, bölücülüğün peşine takılan, suç ve cinayetlerde fiilen payları bulunan PKK'nın Meclis'teki uzantılarıyla ilgili dokunulmazlıkları öncelikli olarak ve acilen kaldıralım." diyen Bahçeli, "Sayın Davutoğlu, bilesin ki zaman geçiyor, milli vicdan kanıyor. Ayak sürüme, ağırdan alma, suya yazı yazma. HDP'lilerin dokunulmazlık zırhını delelim, bunu millet istiyor. Kimin suçu ve günahı varsa adalet önüne çıksın, kim bu aziz millete yan gözle bakıyorsa, çatık kaş, asık suratla nifakın yanında duruyorsa Türk hukuku üzerine gitsin.Mani olmayınız, engel çıkarmayınız, sadece adaletin önünü açınız ve PKK'lıları mahkemeye çıkarınız. Buna var mısınız? Buna tamam diyor musunuz?" şeklinde konuştu.

Dün, HDP'nin Adalet Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında verdiği gensoruya olumsuz baktıklarını anlatan Bahçeli, şunları kaydetti: "Niye? Çünkü çocuk istismarıyla ilgili TBMM'de kurulması kararlaştırılan Araştırma Komisyonu henüz sonuca ulaşmamışken, planlanan siyasi ayak oyunlarına alet olmamayı tercih ettik. Bize bu konuda kimse laf yetiştirmeye çalışmasın. Tabii ki ilgili bakanların sorgulanmaya ve tartışmaya açık faaliyet ve sözleri olduğunu biliyoruz. Buna rağmen Milliyetçi Hareket Partisi, bu aşamada flu baktığı HDP ile aynı kareye giremez, girmeyecektir. Doğu ve Güneydoğu'da silahlı bölücülerin Meclis ayağıyla bir ve ortak hareket edemeyiz. Biz sorumluluk ve milli şuur sahibi bir partiyiz. Tutuşan fitne ateşi sönsün, evlatlarımız ölmesin, analarımız ağlamasın, terör destekçileri cezasız kalmasın istiyoruz. Bakınız KCK davasında mahkum olmuş teröristler özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz soluğu silah başında, bomba düzeneklerinin dibinde aldılar. Aynı hatalar tekrarlanmasın, aynı gaflet kuyusuna bir daha düşülmesin. Bu defa durum kritiktir, artık bu anlaşılsın. Sayın Başbakan size ayrıca tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın." CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: HDP'lilerin dokunulmazlık zırhını delelim,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER