Bahçeli'den flaş açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim hükümeti görevinin Ahmet davutoğlu'na verilmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Bahçeli'den flaş açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl Başkanları Toplantısı sonrası, MHP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada soruları cevaplayan Bahçeli, YSK’nın seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklamasını değerlendirerek, “Recep Tayyip Erdoğan emretmiş, onlar da yerine getirdi.” dedi.



Bahçeli'nin açıklaması şöyle: 

Partimiz bozguncuların işbirlikçilerin oyunlarını bozacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmeden sonra seçimleri yenileme kararı almıştır. Erdoğan nihayet muradına ermiştir. Son karar yürürlüğe girmiştir. Bundan sonra uygulamalar Anayasa'nın 114. ve 116. maddeleri çerçevesinde gelişecek.

Erdoğan seçim sonuçlarını sindirememiştir. Her zeminde siyasi partilere parmak sallamıştır. 7 Haziran seçimlerinin yenilenmesinin asıl sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır.

'45 GÜNLÜK SÜRE İSRAF EDİLMİŞTİR'

7 Haziran'ın üzerinde geçen süreç diliminde koalisyon kurulamamıştır. Davutoğlu Türkiye'yi seçim limanına çekmekle talimatlandırılmıştır. CHP ile koalisyon görüşmelerine geçememiştir. Davutoğlu CHP'ye koalisyon kurmak teklifinde dahi bulunmamıştır. 45 günlük hükümet kurma süresi sarayın gözetiminde israf edilmiştir.

20 Temmuz'dan bu tarafa 62 vatan evladı şehit düşmüştür. Hala üzerindeki sis perdesi aralanmamış Suruç Katliamı'nda 32 kişi hayatını kaybetmiştir.

Suriye'deki istikrarsızlığı Türkiye'ye taşımak isteyenlere kapı aralanmıştır.


'ERDOĞAN PKK FİİLİ DEĞİŞİKLİKLERE KALKTI'
Koalisyon hükümetiyle ilgili süreç işlerken hain saldırıların artması, sözde özerklik hareketleri titizlikle yorumlanmalıdır.

Erdoğan Rize'de sistem fiilen değişmiştir derken PKK fiili değişikliklere kalkışmıştır. Şehit yakınlarına AKP'liler çamur atmışlardır.

Yarbay Mehmet Alkan haklı tepkisini gösterirken Saray yönlendirmeli troller çamur atma yarışına girmişlerdir.

Elini şehit tabutuna koyup siyaset yapan Erdoğan'a diyecek sözü olmayanlar şehit yakınlarını hedef almışlardır.

Türk milleti teslimiyete sürecinin bedelini ödemektedir. Türk milleti, PKK ile kurulan pazarlık masalalarının acı faturasını ödemektedir.

Türkiye bekaa düzeyindeki tehditlerin sıralan bir hale geldiği süreci yaşamaktadır. PKK yol keserken AKP seçim için yatırım yapmıştır.


'AKP VE HDP'NİN HASRETİ BİTECEKTİR'

PKK askerimize kurşun sıkarken Erdoğan vesayetindeki Davutoğlu erken seçim yoluna düşmüştür.AKP yönetimi Türkiye'nin bahtını kapatan şer yönetimidir. Bu aziz ülkenin AKP'den kurtulması haktır yoksa iç savaş bölünme kapımızdadır.

Türkiye Erdoğan hükümetindeki memuru Davutoğlu'nun eline mi düşmüştür?Türkiye'nin geleceği ne zamandan beri 17/25 Erdoğan'a teslim edilmiştir?

Rüşvet ve yolsuzluk batağına saplanmış bakanlıkların yeniden alımı için 78 milyonu yeniden seçime zorlamıştır.

5 gün içinde seçim hükümeti kurulması Anayasa'nın gereğidir. AKP ve HDP'nin hasreti bitecektir. Türkiye'yi Kandil dönmeleri ve maskerli PKK'lılar yönetecektir. Bu Erdoğan'ın eseridir. Koalisyon kurdurmayan Erdoğan HDP'ye kapı aralamıştır.

Dolmabahçe'de poz verdiği bölücülerle Bakanlar Kurulu'nda poz vereceklerdir.

'İLKELERİMİZ AÇIKTI'

Koalisyon görüşmeleri çerçevesinde Davutoğlu ve beraberindeki heyet TBMM'de partimizi ziyaret etmişlerdir. Nasıl bir koalisyon hükümeti kurulması fikri başından beri açıktı. İlkelerimiz açıktı. Tüm alternatiflerin tüketilmesini bekledik.

Sorumluluğun çözüm sürecinde ortaklık kuran AKP ve HDP'ye bu mümkün olmazsa AKP ve CHP'ye bu da mümkün olmazsa daha geniş tabanlı AKP CHP ve HDP ihtimalini dile getirdik.

Kader ağlarını örmüş ve bizce malum olan olmuşş HDP ve AKP'yi  aynı çizgiye getirmiştir.
32 günlük sürede AKP ve CHP 50 saat görüştü.

'İMRALI CANİSİNİN 10 MADDESİNE YEŞİL IŞIK YAKANLAR MHP'NİN 4 MADDESİNİ GÖRMEZDEN GELDİ'

MHP ile AKP 17 Ağustos'ta TBMM'de ikinci defa bir araya geldi. MHP'nin seçimlerin tekrarına yönelik menfi tutumu belliydi. Azınlık hükümetine yönelik tavrı da belliydi. Partimiz tarafında sürekli ve istikrarlı bir şekilde ilkelerimiz ilan edilmiştir.

1-Anayasa'nın ilk dört maddesine tereddüte mahal vermeden ispat şartı
2- Çözüm sürecinin eksiksiz bahanesiz tümüyle tasfiyesi. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilmesi gerktiği
3- Türk devlet ve adalet düzenin sarsan 17/25 Aralık dosyalarının üzerine gidilmesi
4-Anayasal sormluluğunun dışına çıkan , kuvvetler ayrımı ilkesine uygun olarak cumhurbaşkanının görev ve sorumluluk alanına geçmesi.

BOP'a eyvallah diyen AKP MHP'nin milli tekliflerine uzak durmuştur. Biz ihanet süreci bitsin dedik AKP karşı çıktı. Biz hırsızların hesabını soralım dedik AKP reddetti. Cumhurbaşkanı görevlerinin sınırlarına çekilsin dedik AKP olmaz dedi. İmralı canisinin 10 maddelik açıklamasına yeşil ışık yakanlar MHP'nin 4 maddesini görmezden geldi.

Onursuzca bir hükümet olmaktansa şerefli bir muhalefet daha evla değil midir?

'TÜRK MİLLETİ AKP'Yİ KENARA ÇEKECEK'

Siyasi ilke ve ülkülerimizi menfaat uğruna harcamış olsaydık yarın şehitlerimize ne diyecektik? Türkiye'yi namerte muhtaç etmedik ve değil elimizi vücudumuzu taşın altına koyarız dedik.

Çünkü Erdoğan'ın buyruğu böyleydi. Davutoğlu'nun bağımsız hareket etmesi mümkün değildi. Biz dimdik durduk. İktidar için Türk düşmanlarına payende olmadık.

Bizim Hayır dediğimiz her şey Türkiye'nin hayrınadır. MHP ne koalisyondan kaçtı ne de iktidardan kaçtı.

Bırakın ücretli saray trolleri konuşsun biz sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'yi yine dolaşacağız. Demokrasi meydanlarında tercümanlık yapacağız. AKP yıllar içinde devletin her kademesine sindi nüfuz edindi. Bunu paylaşmamak için her şeyi deneyecektir dikkatli olun.

Allah'ın izniyle Başkanlık hesabı sandıkta un ufak olacaktır. Türk milleti AKP'yi kenara çekecek. AKP olmazsa Türkiye huzura kavuşur. Yorulmayacağız yılmayacağız yine çalışacağız.  Allah yardımcımız olsun.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın medyada çıkan ‘kırılma noktası meclis başkanlığı seçimleri, ben seçilseydim bugün bir koalisyon hükümeti mutlaka oluşmuştu’ sözlerini değerlendirerek, “Sayın Deniz Baykal olmasaydı Erdoğan olmazdı, AKP iktidarı olmazdı.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İl Başkanları Toplantısı sonrası, MHP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada soruları cevaplayan Bahçeli, YSK’nın seçim tarihini 1 Kasım olarak açıklamasını değerlendirerek, “Recep Tayyip Erdoğan emretmiş, onlar da yerine getirdi.” dedi.

“BİZİM PARTİLİLERİMİZ DEĞİL, DAVA ARKADAŞLARIMIZ VARDIR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu bazı partili isimlere de teklif götüreceğini söyledi. Partinizden isimlere teklif gelirse sizin değerlendirmeniz nasıl olur? sorusuna, Bahçeli, “Bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır ne satılır.” cevabını verdi.

MGK toplantısına çağrısının karşılık bulmamasının sorulması üzerine Bahçeli, “Olağanüstü toplantı acilen gerekiyordu. Onlar MHP dedi diye yapmadılar ama fazla da geçmedi, 2 Eylül’de toplanıyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu’nun ‘sorumluluğu birlikte taşıyalım’ açıklamalarını değerlendiren, Bahçeli, “Onu çağrı olarak kabul etmiyoruz. O görevini almıştır. Görevini yerine getirsin kafidir.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın medyada çıkan ‘kırılma noktası meclis başkanlığı seçimleri, ben seçilseydim bugün bir koalisyon hükümeti mutlaka oluşmuştu’ sözlerini değerlendiren Bahçeli, Sayın Deniz Baykal olmasaydı Erdoğan olmazdı, AKP iktidarı olmazdı.” diye konuştu. 

“ERDOĞAN’A DA ‘GÖLGE ETME BAŞKA BİR İHSAN İSTEMİYORUM’ DESİN”

Başbakan Davutoğlu’nun MHP ve CHP’den isim gelmemesi halinde hükümete Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilebileceğini ifade etti. Sizde bu şartlar altında MHP’den isim vermeyeceğinizi deklare ettiniz. Bu süreç Anayasa Mahkemesi’ne doğru götürür mü? sorusuna, “Oraya ihtimal vermiyorum. Çünkü seçim üzerinde aşırı derece tartışmalar ve bunu bir takım yalan ve iftiralarla şekillendirmeler. Hem ülkemize, demokrasimize, hukukumuza zarar vermektedir. Sayın Davutoğlu üzerine düşen görevi yapsın yeter. Daha fazlasına gerek yoktur. Erdoğan’a da ‘gölge etme başka bir ihsan istemiyorum’ desin.” diye cevap verdi.

SORULAR VE CEVAPLAR

YSK seçimin tarihini 1 Kasım olarak açıkladı. Sürpriz oldu mu?

Recep Tayyip Erdoğan emretmiş onlar da yerine getirmiştir.

Partinizdeki vekillere teklif gelirse nasıl tavır alacaksınız?

Bizim partililerimiz değil dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır ne satılır.

<< Önceki Haber Bahçeli'den flaş açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER