Bahçeli: Üniversiteler teröristleri, destekçilerini kampüslerden arındırmalı


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk devletinin güvenlik görevlilerinin olduğunu ve onlara güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Hiç kimse kendisini polisin, askerin yerine koymaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Üniversiteler teröristleri, destekçilerini derhal kampüslerden arındırmalı, gittikçe tehlikeli düzeye çıkan gerilimin önüne geçmelidir. Bizim sokaklarda işimiz yoktur. Bizim kaybedecek zamanımız, yarınları kararacak evladımız da yoktur." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu.

Türkiye'nin hem silahlı terörle hem de etnik bölücülükle mücadelede artık karar eşiğinde olduğunu anlatan Bahçeli, "Ya bu ihanet ve melanet odakları Türkiye'nin ortak değerlerini savunma azim ve iradesini kırarak ülkeyi kanlı bir bölünme ve iç çatışma sürecine sokacaktır. Ya da Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm imkânlarıyla bu saldırılara gereken cevabı vererek bu hıyanetin belini kıracaktır." diye konuştu.

Bir varlık ve beka sorunuyla karşı karşıya bulunan ülkede herkesin yerini, yönünü ve safını artık açık bir şekilde belirlemek zorunda olduğunu vugulayan Bahçeli, şunları kaydetti: "Türkiye'nin kör bir uçurumun kenarına sürüklendiği bu noktada artık nabza göre şerbet verecek, çağdaşlaşma ve demokratikleşme gibi sloganlarla etnik bölücülüğü cesaretlendirecek her söylem işbirlikçiliktir. Siyasi çıkar hesapları peşinde koşmak ve Avrupa Birliği normları adına bölücülüğün amaçlarına hizmet edecek projelere taşeronluk yapmak bölünmeye hizmet olarak değerlendirilecektir. Dağda, şehirde her değerimize ateş saçan şerefsizler, üniversiteleri de karıştırmak istemektedir."

Teröristlerin ilim ve irfan yuvalarını kirlettiğine dikkat çeken Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilhassa 23 Mart günü Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan olaylar, diğer üniversitelerde baş gösteren terörist tahrikleri alarm zilleri çalmaktadır. Hala medyada karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasından bahsedilmektedir. Hala bazı üniversite rektörlüklerinin açıklamalarında çatışmaların öğrenciler arasında olduğu iddia edilmektedir. Bu nasıl bir hezeyan, nasıl bir akıl tutulması ve zırvadır? Tekrar söylüyor, altını kalın şekilde çizerek ifade ediyorum; üniversitelerde bir yanda yalnızca öğrenimlerine devam etme, sınıflarını geçme gayesi taşıyan Türk gençliği varken, diğer yanda PKK'nın yedekleri, üniversitedeki uzantıları vardır. Hiç kimse sorumluluktan kaçmasın, gerçekleri haykırmaktan korkmasın. Çağrım hükümetedir. Çağrım YÖK'edir. Çağrım rektörleredir. Artık kararınızı veriniz. Durduğunuz yeri netleştiriniz. Üslup ve beyanlarınızı da acilen temizleyiniz."

Türk devletinin güvenlik görevlilerinin olduğunu ve onlara güvenlerinin tam olduğunu belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Hiç kimse kendisini polisin, askerin yerine koymamalıdır. Ve üniversiteler teröristleri, destekçilerini derhal kampüslerden arındırmalı, gittikçe tehlikeli düzeye çıkan gerilimin önüne geçmelidir. Bizim sokaklarda işimiz yoktur. Bizim kaybedecek zamanımız, yarınları kararacak evladımız da yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi ne yapacaksa iktidarda yapacak, neyi hedefliyorsa meşru yollardan ulaşacaktır. Bunların bilinmesini ve herkesin buna göre hareket etmesini ümit ediyor, gelişmeleri yakından takip ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Bahçeli: Üniversiteler teröristleri, destekçilerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER