Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında anayasaya ilişkin mesajlar verirken, HDP'ye yönelik sert ifadeleri dikkat çekti

Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa görüşmelerine ilişkin "kırmızı çizgi"yi açıkladı. Bahçeli başkanlık sistemine karşı olduklarını vurgularken, anayasanın ilk dört maddesine de dokunulmaması gerektiğini bildirdi. HDP için "flu görüyoruz" diyen MHP lideri, "Dün solumuzu flu görüyorduk, bugün sağımıza baktığımızda bomboş sıraları görüyoruz" ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları şöyle:

"BELKİ KENDİMİZİ İYİ ANLATAMADIK"

"Biz Türkiye'nin büyümesi, zenginleşmesini istemiyor muyuz? Bunu amaçlıyoruz. Başka siyasi partileri bilemem ama bizim hassas olma gibi bir özelliğimiz olmalı. Kırımızı plakalar pahasına tüm sözlerimizi unutsaydık bunu nasıl izah edecektik? Her konuda haklı çıktık. Öngörü hatası yapmadık. 2015 yılının en unutulmayacak aldatması bizim hayırcı olduğumuz iddiasıdır. Biz hayır demesini de, evet demesini de iyi biliriz. Türklüğün hayrına itirazlarımız hayırcılıksa evet, hayırcıyız. Belki kendimizi iyi anlatamadık. Hayırcı olarak afişe edilmemizin sebebi ne olursa olsun, dersini çıkardık. İhanet köşe başlarını tuttu dediğimizde hayırcı diyorlardı. Türkiye kötü yönetiliyor. 
Biz herkes eşittir Türkiye derken, onlar Kürdistan diyecek kadar alçaklaşıyor, PKK'ya ilik nakli yapıyorlardı. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar geçen sürede MHP ahlaklı siyasetini kararlı bir şekilde savunmuştur. Ülkülerimizi siyasi çıkarlara, gelip geçici hevesşere çiğnetmedik. Bedeli ne olursa olsun, şeref ve namus timsali milliyetçi hareketi sahiplendik. Bizim başkalaşmamızı umanlar hayal kırıklığına gömüldüler. 

"HALT ETMİŞLER"

47 yıllık siyasi mazimizi karartacak, en ufak bir karakter kırılması hamdolsun yaşamadık, yaşatmadık. Bize 2015'in kaybedeni diyorlar, bunların alayı halt etmiştir. Kamuoyu araştırmasında kazanana bakıyorum, biz kaybetmeye razıyız. MHP hastalık bir bünyenin aramakta olduğu tek şifadır. Bu şifaya zehir karıştırmak, biz hayattayken, biz varken kesinlikle mümkün değildir.

"ERZURUMLU HASAN, MANİSALI HATİCA BACI"

2015 yılında Türkiye ekonomisi dibe vurmuştur. Günlük ve insani ihtiyaçlar güç bela karşılanmıştır. Vergi ve zamlar mağduriyetleri artıracaktır. Sözde fiyat ayarlamaları insani görülemeyecektir. Yandaşlar keyif sürerken, vatandaş nasıl doyacağını kara kara düşünmektedir. Bunlar sosyal patlamaların teşvik edicisidir. 2015 yılına ait enflasyon ve büyüme hedefleri tutmamıştır. 2015 yılında 850 milyar dolar olması hedeflenen GSYİH'nın daha aşağıda, kişibaşı hasılanın da düşmesi beklenmekte, vatandaşımız fakirleşmektedir. Bir avuç mutlu azınlık, saray beslemesi elit, Erzurumlu Hasan yoksullaşmış, Manisalı Hatice bacı derdine dert katmıştır. Hükümetin çürük dışpolitkasını sonucu ticaret durmuştur. Dönmeyen çekler, senetler ekonomik hayatı yangın yerine çevirmiştir. Sayıları 2,5 milyona yaklaşan Suriyeli sığınmacıların yarattığı maliyet her geçen gün büyümüştür. 2015'te TL değer kaybetmiştir. Hormonlu rakamların ne söylediği şöyle dursun işsizlik ve yoksulluk hayatı mahvetmiştir.

"DOST VE KOMŞU ÜLKE KALMADI"

AKP'nin ekonomideki iflasının yanında iç ve dış politikada iflasa uğramıştır. Suriye politikası enkaz, Irak politası çöplükte, Rusya politkası kriz geçirmekte, dost ve komşu ülke kalmamıştır. Hükümet sınırlarımız ötesindeki Süleyman Şah Türbesini teröristlere teslim ederek kaçmıştır. Dış politikada tasavvur ve teknikler hüsrana davetiye çıkarmıştır. Erdoğan'ın terörist devlet dediği İsrail için en katıksız çark olmuştur. AKP sayesinde 2015 yılı da kaybedilmiştir. Türkiye AKP'den mutlaka kurtarılmalıdır, bunu da yapacak olan MHP'dir. 

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Türk milleti 140 yıldır anayasa tartışmalarına şahit olmaktadır. Farklı dönem ve tarihlerde bu kronik anlaşmazlık konusu gündeme gelmektedir. Sanki anayasa değişince Türkiye kanatlanacak, sorunlarından kurtulacaktır. Servisi yapılan propaganda sürekli böyle olmuştur. Önce mutabakat sonra bunun yazıya dökülmesi gerekmektedir. Ne kadar kapsayıcı anayasa yaparsanız yapın uygulanmadıkça bir sonuç doğurmayacaktır. Anayasaların çağın ihtiyacına göre yenilenmesi zorunludur. Ancak yeniden yazıyoruz kisvesiyle karanlık ve kirli hevesleri hoş görmek vatana ihanetle eş değerdir. Anayasa zamanlar üstü zekaya dayanmalıdır. Türkiye yeni anayasa ihtiyaç duymaktadır. Parti olarak biz de olumlu ve sıcak bir tutum içindeyiz. Yeni anayasa beklentilerinin artığını biliyoruz.
Başbakan Davutoğlu partilerle temas kurmuş, görüşmelere başlamıştır. Davutoğlu'nun CHP ile yaptığı görüşmede değerlendirmelerde bulunmuşlardır. AKP ve CHP uzlaşmaya varmıştır. Dün bizimle yapılan görüşme son derece yararlı ve olumlu geçmiştir. MHP olarak yeni bir anayasa yapılması konusunda engel görmediğimizi, üzerimize düşeni yapacağımızı ilettik. Anayasa Hazırlık ve Uzlaşma Komisyonu'nun tekrar çalışmasında mutabık kaldık. Daha önce kabul edilen 60 maddede fikir birliğine vardık. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE İLK 4 MADDE

AKP heyetine çekincelerimizi açıkça dile getirdik. AKP sivil anayasa yapılmasını istemekte, başkanlık sistemini önermektedir. 1982 Anayasası'nda olduğu gibi sivillerin hazırlaması yeterli değildir. Halk oylamasında kabul edilmesi 82 Anayasası'nın sorunlu olduğu gerçeğini değiştirmemiştir. Yüksek bir katılım ve halk desteği ile yazılacak, kuvvetler ayrımını özümsemiş bir anayasa için mutabakat şarttır.
Biz kimliksiz değiliz ki anayasa ile kimlik bulalım. Türkiye'nin kimliği anayasa ile değil, kültürel ve tarihsel mirasla belirlenmiştir. Kimliğimizi Türk milletinin özlemlerini yansıtmaktadır. Türk kimliğinin dışlanması PKK talebidir ve MHP'nin buna çanak tutması düşünülemez. Anayasadan Türk'ün silinmesi milli bir izmihlaldir. Türklüğü anayasadan çıkarma girişimi milli vicdanda kabul bulmayacaktır. Herkes ayağını denk alsın. İlk dört maddenin tartışılmasına tahammül ve müsamahamız yoktur. Bizim görüşümüz nettir. 
Erdoğan 0 kilometre anayasa yapmaktan bahsetmektedir. Arama konferansından bahsetmektedir. Erdoğan yeni anayasa derken, asıl amacının başkanlık olduğunu gizlememektedir. Başkanlık sistemini kılıf olarak kullanmanın peşindedir. Başkanlık sistemine ilişkin beyanları ikircikliktir. 7 Haziran'da başkanlık vizesi vermeyen milletimiz fikir değiştirip 1 Kasım'da mı vermiştir, bu nasıl aymazlıktır. Önce gerilimin düşürülmesi, her şeyin sukunetle tartışılması lazım diyen de Davutoğlu'dur. Davutoğlu'nun Saray ayarlı başkanlık tartışması başlatması oldukça dikkat çekicidir. Başkanlık diye tutturan tek kişi Erdoğan'dır. Davutoğlu da gönülsüz şekilde, Erdoğan'ın koltuk sevdasına hizmet etmektedir. 

"HİTLER" CEVABI

Suudi Arabistan dönüşü konuşan Erdoğan, gerçek niyetini ele vermiştir. Erdoğan Hitler'i örnek alıyorsa, gitsin neo-Nazilerin avukatlığını yapsın. Tarihin hiçbir döneminde Türk milletinin sinesinden Hitler çıkmamıştır. Yeni anayasayı saray fermanı gören Erdoğan'a Türk milleti göz açtırmayacaktır. MHP başkanlık sistemine tümden karşı olup, parlamenter sistemin revize ederek geliştirilmesinden yanadır. Davutoğlu iradesini göstersin ve gözlerini açsın. Buna alet olmasın. Erdoğan'ın mizacıyla diktatörlük kaçınılmazdır. 
Almanya'ya yapılan adaletsizliği onarmak için Hitler de böyle yapmıştı. Stalin de yapmıştı. Tüm despotlar adalet dağıttığı sanmıştı, ama devletler dağıldı. Erdoğan'ın adalet dağıtmak yerine 17-25 Aralık'ın hesabını vermesi akla en yatkın yol ve önerimiz olacaktır. 

"FLU GÖRÜYORDUK, ŞİMDİ BOMBOŞ"

Türkiye, AKP'nin demokratik açılım dediği zincirleme tahribatların bedelini ödemektedir. Şehit olan askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Davutoğlu kaçak çay içmek yerine, HDP'ye verdiği randevuyu iptal etmiştir. Biz flu görüyoruz dediğimizde eleştirenler şimdi niye kayıptır. HDP yalakalığı yapan kurumuş vicdan ve kof akıllar nerededir. Dün solumuzu flu görüyorduk, bugün sağımıza baktığımızda bomboş sıraları görüyoruz. AKP zihniyeti bugün hata yaptığını görmektedir. Kandil'in TBMM'deki elebaşları özyönetim ilanı yapmıştır. Özünde kan ve cinayet bulunanların özyönetim talebi cezasız bırakılmamalıdır. Erdoğan'ın HDP veya BDP'lilere ağır tepkiler gösterdiği zamanlar, masaya oturmuş veya müzakereler yapmıştır. Şimdi de Erdoğan'ın bu durumda olduğundan kuşkuluyuz. Erdoğan'ın eyalet sismine karşı olmadığını da biliyoruz. Erdoğan PKK'ya federasyon sözü vermiş midir? Yaşadığımız bu süreç başkanlık sisteminin ön çalışması mıdır? Yanlış hesap sonunda Türk milletinden dönecektir. Özyönetim bölünme, ayrılmadır, yılanın başı küçükken ezilmelidir. MHP milli bir sorumlulukla ihanete sonuna kadar direnecektir."
<< Önceki Haber Bahçeli'den yeni anayasaya yeşil ışık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER