Bakan Eroğlu'ndan ilginç tavsiye!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un 2070 yılına kadar su sıkıntısı yaşamayacağını belirterek, İstanbul'da oturanlara, "Barajlarımız yüzde 85 dolu. Hiç merak etmesinler. Bol bol su var, kullansınlar" dedi.

Bakan Eroğlu'ndan ilginç tavsiye!

Bazı toplantılar ve yapımı devam eden yatırımların temel atma törenlerine katılmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi meclis salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle bölge müdürlerinin katıldığı basına kapalı toplantının ardından Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Önce Anneler Günü’nü kutlayan Bakan Eroğlu, annelerin baş tacı olduğunu söyledi. ‘Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz’ atasözünü hatırlatan Bakan Eroğlu, tüm annelere hayırlı ve uzun ömürler temenni ettiğini kaydetti. Afyonkarahisar’da kurumlar arası işbirliği ve yatırımların değerlendirildiği koordinasyon toplantısı hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, 2019 yılının sonuna kadar yapılacak yatırımların toplantıda ele alındığını aktardı.

‘BARAJLARIN SEVİYESİ YÜZDE 60-69’DA’
Barajların doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, doluluk oranlarının yeterli seviyede olduğunu vurguladı. Doluluk oranındaki açığın mayıs ayında yağacak yağmurlarla kapanmasının beklendiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, “Şu an barajlarımız yüzde 60- 69 arasında dolu. Hiçbir problem yok. Kaldı ki yağışlar da mayıs ayındaki açığı kapatacak. Örneğin bugün Afyonkarahisar ve bazı bölgelerde yağış var. Önümüzdeki salı (10 Mayıs) günü tekrar yağış gelecek. Muhtemelen cumartesiden (14 Mayıs) itibaren gelecek haftaya sarkan yağışlar gelebilir. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin. Her zaman A- B planlarımız var biliyorsunuz. Onu devreye sokarız. Suyu en iyi şekilde yönetiyoruz” diye konuştu.

‘BOL BOL SU VAR’
Bir gazetecinin İstanbul’da geçen yıl yaşanan su sıkıntısının bu yıl da yaşanıp, yaşanmayacağı sorusunu gülerek dinleyen Bakan Eroğlu, su yetersizliği olursa bıyıklarını keseceği ile ilgili iddiasını hatırlatarak, esprili bir cevap verdi. “Bıyıklarım yerinde görmüyor musunuz Allah aşkına?” diyen Bakan Eroğlu, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki su oranının yüzde 85 olduğunu açıkladı. İstanbul’un 2070 yılına kadar susuzluk yaşamayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, “Barajlarımız yüzde 85 dolu. Hiç merak etmesinler. Bol bol su var, kullansınlar” dedi.

Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindekiler soruların ardından Afyonkarahisar Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma törenini için Cumhuriyet Mahallesi’ne geçti.

<< Önceki Haber Bakan Eroğlu'ndan ilginç tavsiye! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER