Bakan Işık'tan 'yerli otomobil' açıklaması


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarıyla ilgili İsveç platformunun satın alındığını ama bunun nihai olmadığını söyledi. Işık, yerli otomobil konusunda yurt dışındaki Türk bilim adamlarının desteğini de önemsediklerini ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 29. birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülmeye başlandı. Bu tasarı, İç Tüzük'ün 91'inci maddesi kapsamında temel kanun olarak görüşülüyor. Bu sebeple tasarı, tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanıp maddelerine geçilmesi kabul edildikten sonra, bölümler hâlinde görüşülecek ve bölümlerde yer alan maddeler ayrı ayrı oylanacak.

Tasarı ve teklifin bütünü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapıldığı iddia edilen yolcu uçağına ne zaman binileceğine ilişkin bir soruya konunun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda olduğunu söyledi. Bakan Işık, "Yolcu uçağıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yakında temel atma töreni olacağını biliyorum. Ankara'da olacağını biliyorum." cevabını verdi. Yapılan operasyonlar sonucu 200'ün üzerinde DAİŞ militanının öldürüldüğünü dile getiren Işık, görme engellilerin Resmi Gazete okuması için bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Yerli otomobil çalışmaları hakkında da bilgi veren Işık, Türkiye'nin 1894 yılında yerli otomobil hikayesine başladığını dile getirdi. Yerli otomobile kamuoyunun çok ciddi destek verdiğini belirten Işık, otomobilin benzin ve elektrikli araç olmak durumunda olduğuna dikkat çekti. Otomobil için İsveç platformunun satın alındığını ama bunun nihai olmadığını dile getiren Işık, bu platformu geliştirmek için satın aldıklarını söyledi. Şu anda geliştirilmeye çalışıldığını anlatan Işık, planlanan takvime göre son derece iyi gidildiğini belirtti. Işık, yerli otomobil konusunda yurt dışındaki Türk bilim adamlarının desteğini de önemsediklerini kaydetti.

Meclis Genel Kurulu, alınan karar gereği kapandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Işık'tan 'yerli otomobil' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER