Bakan Müezzinoğlu: Timsah Arena ve Kocayayla'ya Avrupa takımları gelmeli


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Avrupa takımlarının Bursa'ya gelmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yeni açılacak Timsah Arena'ya Avrupalı takımların gelmesi gerektiğini söyledi.

Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği ev sahipliğinde, TÜRSAB, GÜMTOB, BURO, BUSAT iş birliği, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Uludağ Üniversitesi katkılarıyla dün başlayan 2. Bursa Turizm Zirvesi'nin resmi açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun'un katılımıyla yapıldı.

Bursa'nın turizmde hak ettiğini alamadığını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bursa'da turizmin hangi konu başlığını ele alırsak alalım alt yapı Bursa'da olmasına rağmen hala çok iyi bir helvacı ustasına ihtiyacımız var. Bursa'nın geçmişinden getirdiği değerleriyle tarihi geleceğine, hem ülkemize hem şehrimizin turizm dinamiklerine önemli katkı sağlayacak bu zirveden ulaşacağız." dedi.

"KOCAYAYLA'YI SPOR TURİZMİNE KAZANDIRALIM"

Müezzinoğlu, Timsah Arena'nın açılışının 21 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşeceğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık turizmi ayağında spor turizminde ise stadyum sadece futbol için değil, uluslararası organizasyonlar için de önemlidir. 1. Lig takımlarımız yurt dışına kamplara gidiyor. Yurt dışından da takımlar niye Türkiye'yi tercih etmesin? Neden Kocayayla'yı havasıyla, doğasıyla farklı bir antrenman alanı olarak görmesin ve farklı bir merkez olmasın? Buradan büyükşehir belediye başkanımıza mesajı verelim istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanı da bunu bize havale edecek inşallah. 5 bin yıllık tarihi geçmişi olan tarihi bir şehirden bahsediyoruz. Tüm dinamikleri ortaya koyarsak Bursa'nın ulu şehir olma vasıflarını farklı bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum."

Bursa'nın daha çok sanayi ve endüstriyi ortaya koyarak turizm alanını ihmal ettiğini belirten Sağlık Bakanı, özellikle sağlık turizminin kendileri için stratejik bir alan olduğunu, Bursa özelinde de tüm hizmetleri dünya insanına sunmanın hükümet olarak sorumluluklarında olduğunu ifade etti.

Mehmet Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Yedi bakanlıkla birlikte sağlık turizminin koordinasyonu Sağlık Bakanlığımıza verildi. Türkiye genelinde farklı boyuta taşımak gibi bir sorumluluğun altyapısını büyük ölçüde bitirdik. Özellikle termal sağlık turizmini, tanıtım ve pazarlama bakış açıları ve farklı dinamiklerle önümüzdeki günlerde kamuoyunun uygulama gündemine güçlü bir şekilde getirmiş olacağız. Ülke olarak, farkındalık ve ciddi bir planla, bölgemizde 1,5 milyarlık nüfusa hizmet edecek bir potansiyele sahibiz. Bursa'da bu anlamda ciddi alt yapısı olan bir kentimiz. Sağlık turizminde ister medikal isterse termal, yaşlı ya da diğer alanlarda akreditasyonu güçlü hale getirmezsek ve hizmeti aldıktan sonra güveni sağlamazsak inişe başlarız. Mutlaka bunu merkeze alan bu hizmeti veren bir yapıyı bu yılsonuna kadar tamamlamış olacağız."

HAVA ULAŞIMINI HIZLANDIRMALIYIZ

Bursa'nın 2 yıl sürecinde termal ve termal sağlık turizmi mantalitesini yakaladığını ancak ulaşım konusunda Yenişehir Havaalanı'nı ve Bursa Havaalanı'nı pratik noktalara taşıması gerektiğine dikkat çeken Sağlık Bakanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Körfez geçişi ve otobanın nisanda hizmete geçmesi Bursa için önemli. Hızlı tren, teleferik ulaşımı da önemli katkılar sağlayacak. Ancak, 1 yıl içinde THY ve farklı özel sivil hava işletmecilerle hava ulaşımında dinamikleri harekete geçirerek, hava yolu imkanlarını kullanmayı da başarmalıyız. Sahil, hava, deniz, kara ve şehir içi ulaşımlarını daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bu zirveden yönetici olarak tüm bakanlıklara farklı yol haritaları, öneriler çıkacaktır. Ancak özel sektör ve girişimcilerin dinamiklerini güçlü hale getiremezsek kamu altyapısı tek başına yeterli olmaz. Özel sektör vizyonu oluşturacaktır. Önemli verileri hep beraber değerlendirirsek, helvayı birlikte yapmayı başaracağız."

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Vehbi Varlık, Bursa'nın turizm potansiyelinin çok altında 1,5 milyon turist ağırladığına vurgu yaparak, zirvenin sonucunda çıkacak raporun Bursa'nın turizm ekonomisi ile desteklenmesinde önemli bir yol haritası olacağına inandıklarını ifade etti. Zirve Organizatörü ve Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker ise " 'Bursa'da 12 ay turizm' temasıyla gerçekleştirilen 2'inci organizasyonumuzda 5 salonda 30 farklı oturumda alanında uzman 128 isim, Bursa'nın turizm potansiyeli ve önümüzdeki dönem hedeflerini tüm detaylarıyla masaya yatırdı." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Müezzinoğlu: Timsah Arena ve Kocayayla'ya Avrupa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER