Başarı suç oldu

İzmir merkezli nefret operasyonunda, dünyanın sayılı kalp cerrahlarından, Prof. Dr. Mehmet Ateş tutuklandı.

Başarı suç oldu

Ateş’in tutuklanmasına bakan onayından geçen yasal bir proje gösterildi. Tutuklananlar arasında Bakan Faruk Çelik'in gözde bürokratı Fatih Acar da bulunuyor.

İzmir'de Şifa Üniversitesi'ne yapılan operasyonda sekiz kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında dünyaca ünlü kalp cerrahı Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in gözde bürokratlarından Fatih Acar da bulunuyor.

YÖK'TEN İZİN ALINMAMIŞ

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü SGK soruşturmasında tutuklanan Prof. Dr. Ateş için YÖK'ten soruşturma izni alınmadığı ortaya çıktı. Prof. Ateş'in avukatı Mehmet Özterzi, tamamen hukuki şartlar altında yapılan kiralamanın suçmuş gibi gösterildiğine dikkat çekti.

Özterzi, “Şifa da, SGK da kamu kurumu. İki kamu kurumu arasında kiralama konusu suç konusu olamaz. Burası birilerinin anlattığı gibi devletin malı özel sektöre kiralanmış değil, devletin malı devlete kiralanmış. Kiralanan yere Sağlık Meslek Yüksekokulu kurulmuş” dedi. Söz konusu arsanın kiralanmasında dönemin Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in onayının olduğuna da dikkat çeken Özterzi, “Bakanın onayı var, Genel Müdürlüğün onayı var ama yönetim kurulunda dahi olmayan müsteşar Fatih Acar tutuklanıyor” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK AMAÇLI KİRALANDI

Söz konusu arazinin imar kaydında, ‘sağlık hizmetleri amaçlı olarak kullanılabilir' maddesinin olduğunu hatırlatan Özterzi, “Şifa burayı Sağlık Meslek Yüksekokulu olarak kiraladı. 1000'in üzerinde sağlık öğrencisi var. Geçen sene ilk mezunlarını da verdi” ifadelerini kullandı.



13 MİLYONLUK YATIRIM

Atıl durumdaki binaların Şifa tarafından kiralandıktan sonra SGK'nın da ciddi gelir elde etmeye başladığına dikkat çeken Özterzi, “SGK'ya ait bu bina ve arsa 13 yıl boş durarak SGK'ya sıfır gelir getirmişti. Şifa tarafından kiralandıktan sonra aylık net 79 bin lira kira geliri var. Hastane buradaki binaların restorasyonu ve tadilatı için 13 milyon yatırım yapmış. SGK ve Üniversite arasındaki kontrat havuz medyasında iddia edildiği gibi 49 yıllık değil, 10 yıllık” dedi.

İMZA ATAN DEĞİL REKTÖR TUTUKLU

SGK ve Şifa arasındaki kontratta imzası olan İzmir SGK İl Müdürü Mustafa Keskin de gözaltına alındı. Ancak Keskin istenilen ifadeyi verince serbest kaldı. Özterzi, “Buradaki kiralama Bakan'ın da Genel Müdürlük'ün de onayıyla yapıldı” dedi. Mustafa Keskin'in görev yaptığı dönemde SGK'da açık çıktığı ve Keskin'in 2012'de kurumdan ayrılarak özel sektöre geçtiği de öğrenildi.

AORT AMELiYATINI 40 DAKiKADAN 9 DAKiKAYA İNDiRDİ

Türkiye'nin sayılı kalp cerrahlarından olan Prof. Ateş, aort cerrahisiyle ilgili Türkiye'deki dört profesörden biri olarak gösteriliyor. Prof. Ateş kendi geliştirdiği yöntemle aort ameliyatını 40 dakikadan 9 dakikaya düşürmüştü. Bu teknik dünya kalp cerrahi litaratürüne Prof. Ateş'in ismiyle, 'Ateş Tekniği' olarak kayıtlara geçmişti.

KALP HASTALARI ATEŞ HOCAYI BEKLİYOR

Prof. Ateş'in bugüne kadar yedi binin üzerine kalp ameliyatı gerçekleştirdiği öğrenildi. Her salı ve perşembe kalp ameliyatı yapan Ateş geçtiğimiz perşenbe günü gözaltında olduğu için kalp ameliyatına katılamadı. Avukatı Mehmet Özterzi, "Perşenbe günü gözaltı nedeniyle ameliyatlarına giremedi. Ve ne kadar tutuklu kalacak belli değil, kalp ameliyatı için bekleyen hastalara da yazık" ifadelerini kullandı.

TİNERCİ MEKANLARI SAĞLIK MERKEZİ OLDU

Soruşturmaya konu olan kiralık yerin 13 yıl boyunca mezbelelik olarak kaldığını belirten Avukat Mehmet Özterzi, “Tinercilerin yuvası olan ve dört defa yangın geçiren binalar hukuki bir şekilde bakan onayıyla Şifa Üniversitesi tarafından kiralandı” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ateş'in geliştirdiği teknik, dünya tıp literatürüne “Ateş Tekniği” olarak geçmişti.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER