Bakan Ramazanoğlu: Halka hizmet bir gönül ve sevda işidir


Aile ve ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Erzurum'da katıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Hizmet İçi Eğitim Seminerinde mülki amirlere, çocuk evlerinin güvenliğini sağlamalarını ve bu evlere çat kapı ziyarette bulunmaları talimatını verdi.

Bakan Ramazanoğlu, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde bölgedeki görevli mülki idare amirlerine seslendi. Ramazanoğlu, "Halka hizmet bir gönül işidir, sevda işidir. Bunu yüreğinizde hissetmezseniz eğer, görevi alışılagelmiş rutin içinde değerlendirirseniz bu duygudan da yoksun kalırsınız. Ben burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı duygu ve düşünce içerisinde olduğuna yürekten inanıyorum. Her insan mesleğine idealist başlar, zaman içinde idealizm tecrübeyle yoğrularak verimli hizmetlere dönüşür. Görev yaptığınız süre içerisinde idealizminizi korumalı ve geliştirmelisiniz." diye konuştu.

Seminerde mülki amirlere çocuk evlerinin güvenliğini sağlamalarını ve bu evlere çat kapı ziyarette bulunmaları talimatını veren Bakan Ramazanoğlu, şunları kaydetti: "Her dönemde siyaset insana, dönemin yaşayan değerlerine, kültürüne göre şekillenir, hayatımıza yön verir. Duygular da insani ihtiyaçlar da yönetim anlayışının şekillenmesinde etkili olur. Çünkü yönetim, sosyal, çağdaş bir bilim ve sanattır. Ortak amaçlara ulaşmak için işbirliği yapmaktır. Günümüzde yönetim, yönetişim şekline dönüşmüştür. Yönetim dediğimiz postmodern yönetim anlayışları sahada etkili şirket ve kurumlar tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Yönetişim; her fikri değerli kılan, ast üst ilişkisini birleştiren, görev ve sorumlulukları düzenleyen çağdaş yönetim şeklidir. İnsanı öne çıkaran bu anlayış verilere de baktığımızda günümüzde daha fazla kabul görmektedir. O nedenle yönetimde beşeri ilişkileri öne çıkartan Fayol'a göre yönetim; ileriyi görmek, planlama, örgütlemek, kumanda etmek, eşgüdüm sağlamak ve kontrol etmek olarak tanımlanmıştır. Bütün bu süreç bizlere yönetimde iyi bir ekip çalışmasıyla başarılı sonuçlar elde edilebileceğini göstermektedir."

CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Ramazanoğlu: Halka hizmet bir gönül ve sevda işidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER