Bakanlık'tan az çalışanı olan işverenler için 'iş güvenliği eğitim protokolü'

Bakanlık'tan az çalışanı olan işverenler için 'iş güvenliği eğitim protokolü'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında az tehlikeli sektörlerde 10'dan az çalışanı bulunan işverenler için 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Protokolü' imzalandı. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim sertifika programları 2016 yılından itibaren başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında az tehlikeli sektörde 10'dan az çalışanı bulunan işverenlerin 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Protokolü' bakanlık binasında imzalandı. İmza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Selim Bağlı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve beraberindeki heyetler katıldı.

Müsteşar Mehmet Selim Bağlı, iş sağlığı ve güvenliğinin her iş yerinde olması gerektiğini belirtti. Öncelikle işveren ve işçi için iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin gerekli olduğunu kendilerine iletilmesi gerektiğini kaydeden Bağlı, "Ancak bu işi erişimi iletişimi bilen uzman bir kadro tarafından planlanması gerekiyor. Bu konuda en yetkin kurumun da Anadolu'nun en ücra köşesine ulaşabilen Anadolu Üniversitesi olduğunu görüyoruz. Anadolu Üniversitesi ile bir protokol yaparak az tehlikeli sektörlerde çalışan işverenlerimiz için 'İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi' yapmak bizim için çok önemli, biz bunu bir devrim olarak algılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan ise özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir kültürün oluşması gerektiğini belirterek, kültürün oluşması içinde eğitimin olması gerektiğini söyledi. İş sağlığı kültürünün önemini vurgulayan Gündoğan şöyle devam etti: "Bu noktada üniversitemizin yıllardır sürdürdüğü çabalar var. Hem uzaktan eğitim araçlarımızı kullanacağız hem de üniversitemizin birikimiyle sektördeki işçi ve işveren vekillerimize eğitim vereceğiz. Tabi ki bu eğitimde karşı karşıya kaldığımız homojen bir grup yok, heterojen bir grup var. İlkokul mezunları da olacak işin içerisinde üniversite mezunları da olacak. Biz vereceğimiz sertifika programında toplumun her eğitim düzeyindeki kişilerin rahatlıkla anlayabileceği bir eğitim sistemi inşa edeceğiz. Bu noktada sertifika programlarımız 2016 yılından itibaren başlayacak. Şu anda arkadaşlarımız eğitim materyallerine hazırlıkları için çalışmalarına başladı." CİHAN
<< Önceki Haber Bakanlık'tan az çalışanı olan işverenler için 'iş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER