Bakın bu kez kime kızdı

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davaya yabancı ülke konsoloslarının izleyici olarak gelmesi Erdoğan'ı öfkelendirdi.

Bakın bu kez kime kızdı

Erdoğan İstanbul'da yaptığı konuşmada, Can Dündar ve Erdem Gül'ün gizli görülmesine karar verilen davasını değerlendirdi. Davaya izleyici olarak gelenler hakkında yorum yapan Erdoğan, "İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, ne işiniz var orada" şeklinde konsoloslara tepki gösterdi.


Erdoğan, "Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. İstanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne işiniz var orada. Yani diplomasinin de bir adabı var. Burası senin ülken değil burası Türkiye. Sen konsolosluk binası ve konsolosluk sınırları içinde hareket edebilirsin. Diğerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülke içerisinde gövde gösterisi yapacak haddi tecavüz edebiliyorlar. Oynanan oyunun tarzını göstermesi bakımından bu çok önemlidir. Demokrasi, insan hakları, özgürlük, seçim laflarını dillerinden düşürmeyenlerin halkın desteğini alarak iş başına gelenlerle, darbeciler karşı karşıya geldiğinde tercihlerinin hangisinden yana olduğunu hep birlikte takip ediyoruz, görüyoruz" dedi.


DHA

<< Önceki Haber Bakın bu kez kime kızdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER