Bakü'de geleneksel bal fuarı ilgi görüyor


Azerbaycan'da geleneksel hale gelen bal fuarı, büyük ilgi görüyor. Başkent Bakü'de düzenlenen fuarda, ülkenin dört tarafından gelen arıcılar ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Yaklaşık 500 arıcının stant açtığı fuarda, tonlarca bal ve birçok arı ürünü satışa çıkarıldı.

Fuara katılan bal üreticisi Sahip Memmedov Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı konuşmasında, fuarda satılan ballara vatandaşların daha fazla ilgi gösterdiklerini ve satıştan memnun kaldıklarını söyledi.
Fuarda stant açan Mövleddin Gurbaneliyev de Cihan'a konuşmasında, fuarda balların üretildiği bölgeyle ilgili olarak kendi özel kokusunun ve tadının olduğunu vurguladı. Fuar için satışa çıkardığı balların laboratuarda denetimden geçtiğini dile getiren Gurbaneliyev, gerçek balı anlamanın kolay yollarını anlattı. Kaşıktan süzerken lastik gibi uzanan balın geç kırılması gerektiğini vurgulayan Gurbaneliyev, "Temiz suyla karıştırıldığı zaman, eğer su bulanık oluyorsa bal gerçektir." dedi.

Azerbaycan'da arıcılık sektörünün geliştirilmesi amacıyla her yıl bal fuarlarının düzenlendiğini söyleyen Tarım Bakanlığı fuar sorumlusu İlham Aliyev ise Cihan'a açıklamasında, fuara katılan arıcıların ürettikleri ürünleri bölge veteriner idarelerinde ve laboratuarlarında önceden kalite tespit ve kayıt yaptırdığını bildirdi. Oluşturulan işçi grubu tarafından her gün denetimlerin yapıldığını belirten Aliyev, sahte balın tespit edilmesi durumunda gerekenin yapılacağını dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bakü'de geleneksel bal fuarı ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER