Balkan film günleri başladı


BALKANTÜRKSİAD'ın katkılarıyla düzenlenen 'Balkan Film Günleri', Çağan Irmak'ın 'Dedemin İnsanları' filmiyle gala yaptı.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi'nin geçtiğimiz aylarda başlattığı Dünya Sinema Kuşağı serisi, Balkan Film Günleri ile devam ediyor. 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında birçok balkan filminin gösteriminin yapılacağı etkinliğin galası Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı. Balkan Film Günleri etkinliğinin Çağan Irmak'ın Balkan Savaşı ve Balkan göçlerinin dram dolu hikayelerini anlattığı 'Dedemin İnsanları' filmiyle yapılan galasına, çok sayıda kişi katıldı.

Galanın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Balkanlar ile ilgili yapılan her projede yönetim olarak mutlaka yer aldıklarını belirtti. Balkanlar ile Bursa ve Türkiye arasında iletişimi sürekli diri tutmaya, köprü olmaya, sorunları çözmeye, her iki bölgeye de katkılar sunmaya çalıştıklarını dile getiren Onur, "Balkanlarla sağlam bir köprü oluşturmak için gerek kendi ülkemizde gerekse de Balkanlar'da yerel yöneticilerle, devlet büyükleriyle, ilgili STK'larla, sürekli görüşüp istişareler yapıyoruz. Ayrıca sosyal etkinlikleri de ihmal etmiyoruz ve bunlardan birisinde daha sizlerle birlikteyiz." dedi.

Sinemanın büyük bir güç olduğunu ve yıllarca çabalanıp sonuç alınamayan konuları 2 saatte özetleyebildiğini belirten Onur, "Sinema çok büyük bir güç. Milyonlarca insana ulaşan, anlatmak istediğini etkili yollarla anlatan, görmezden gelinen konuları gün yüzüne çıkartan ve yıllarca çabalanıp sonuç alınamayan konuları 2 saatte özetleyebilen bir sanat. Biz de Türk tarihinde önemli bir süreci konu edinen ve Balkan göçmenlerinin, dedelerimizin atalarımızın yaşadıklarını anlatan böyle kaliteli bir filmi sizlerle buluşturmak istedik." ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar da "Bursa kültür sanat hayatına küçücük bir tuğla koyabilmek ve bir katkı yapmak için çıktığımız bu yolda bizi destekleyen BALKANTÜRKSİAD'a çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Balkan Film Günleri kapsamında ücretsiz olarak gösterilecek olan program ise şöyle:

TÖMER Bursa Şubesi'nde gösterilecek filmler:
1 Mart Salı-19.00-Yağmurdan Önce
2 Mart Çarşamba -19.00-Sessiz Düğün
3 Mart Perşembe-19.00-Balkanizatör

TÖMER Görükle Şubesi'nde gösterilecek filmler:
1 Mart Salı-19.00-3. Devre
2 Mart Çarşamba-19.00-Yağmurdan Önce
3 Mart Perşembe-19.00-Sessiz Düğün
4 Mart Cuma-19.00-Balkanizatör CİHAN
<< Önceki Haber Balkan film günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER