Bank Asya'ya sabotaj mı yapılıyor?

TMSF, el koyduğu Bank Asya'da yaptığı uygulamalarla adeta müşterileri kaçırmaya çalışıyor. Birçok ATM kullanım dışı bırakılırken, internet şubesini kullananlara da çeşitli zorluklar yaşatılıyor.

Bank Asya'ya sabotaj mı yapılıyor?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hukuksuz bir şekilde Bank Asya'yı devralan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), icraatlarıyla adeta bankaya sabotaj yapıyor. TMSF'ye devredilmeden önce kâr eden ve müşteri memnuniyeti üst seviyede olan Bank Asya'nın artık birçok ATM'si çalışmıyor. Bankadan para çekmek için ATM'ye giden vatandaşlar elleri boş dönüyor. Özellikle şubenin olmadığı müstakil ATM'lerde bu sorun ortaya çıkıyor.

TMSF müşterileri kaçırmak mı istiyor?
TMSF'nin uygulamaları akıllara “Acaba TMSF müşterileri bankada kaçırmak için mi bunu yapıyor?” sorusunu getiriyor. Çünkü yönetim TMSF elinde olsa da bankadaki haklar hâlâ ortaklara ait. Dolayısıyla bankayı zarar ettirmek, TMSF'ye değil ortaklara zarar vermek anlamına geliyor. Sadece ATM'ler değil internet üzerinden yapılan işlemlerde de aksaklık yaşanıyor. Bazı müşteriler geçmişe dönük hesap hareketlerine ulaşamıyor. Para olmasına rağmen bazı hesaplara ise bu paralar vaktinden sonra aktarılıyor.

Kâr eden bankayı zarara sokuyorlar
3 Şubat 2015'te bankanın İstanbul'daki genel merkezi dâhil birçok merkezine yapılan baskının ardından, TMSF bankanın yüzde 63'ünü devralmıştı. Mayıs ayının sonunda ise BDDK tarafından yapılan yazılı açıklama ile Bank Asya'nın tamamının TMSF'ye devredildiği bildirildi. TMSF tarafından geçen sene mayıs sonunda devralınan Bank Asya'nın 2015 yılı ikinci çeyrek zararı 372.8 milyon lira olarak açıklandı. Bank Asya tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre bankanın 2015 yılının ilk altı ayında zararı ise 378.7 milyon lira oldu. Bank Asya 2014 yılı ikinci çeyrekte 10.6 milyon lira net kâr, ilk altı ayda da 51.4 milyon lira net kâr açıklamıştı.

Erdoğan hedef gösterdi, zarar etti
Uluslararası haber ajansı Reuters, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesiyle Bank Asya'nın ciddi zarara uğradığını vurguladı. Reuters'ın abonelerine geçtiği ve internet sitelerinde yer alan haberine göre Bank Asya, 17 Aralık 2013'te Gülen cemaatinin hükümeti, polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini iddia eden dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş, bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı.

MEYDAN GAZETESİ
<< Önceki Haber Bank Asya'ya sabotaj mı yapılıyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER