Baransu'nun avukatları ve gazetecilerden önemli açıklama

Mehmet Baransu'nun avukatları ve gazeteciler Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapıyor.

Mehmet Baransu'nun avukatlarından önemli açıklama

Gazeteci Mehmet Baransu'nun avukatları Ahmet Emre Bayrak ve Sercan Sakallı açıklama yapıyor.
Gazetecilerden Baransu'ya tam destek! | Samanyolu Haber
- Mehmet Baransu'nun 3 yıl önce boşandığı ve sosyal medya üzerinden intikam yeminleri eden eski eşi bu sürece dahil edilmiş ve sahte isimle ihbar yaptırılmıştır.

- Yaşanan hukuksuzluklar, üretilen deliller, sahte ihbarcılar, gizli ve hayali baskınlar göstermektedir ki Baransu'nun tutuklanmasının Balyoz Davası ve devletin gizli belgeleriyle ilgisi yoktur. 

- Mehmet Baransu muhalif gazeteci olduğu için tutuklanmıştır.

- Baransu'nun kapısını kırın evine girin talimatı verenler şimdi de Baransu'nun kalemini kırın talimatı verdiği açıkça görülmektedir. 

- Mehmet Baransu serbest bırakılmalıdır.

- Biz avukatlar olarak bu hukuksuzlukları tüm platformlarda dile getirecek basın özgürlüğüne yönelik bu faşizan uygulamaları tüm dünyaya duyuracak,  uluslararası hukuk mahkemeleri dahil bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız.
Mehmet Baransu'nun avukatlarından önemli açıklama | Samanyolu Haber
Ekrem Dumanlı - Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü:

-Devletin gizli addettiği belgeleri darbe planlarını yayınlamak suçtur şeklinde bir içtihat geliştirilecekse bu memlekette demokrasiyi ve basın özgürlüğünü savunmak artık mümkün olmayacaktır.

-İşin içinde darbe varsa, siyasi kumpas varsa,  gazeteci de bunu yakalarsa yayınlar. Mehmet Baransu, Cumhuriyet Başsavcılığı'na da teslim etmiş, daha ne yapacak. 

- Bir dizi senaryosunda kurgusal bir senaryodan dolayı televizyon yöneticisi tutuklanabiliyorsa bu saatten sonra dizi çekmek mümkün değildir. Televizyonculuk yapmak mümkün değildir. 

-Gazetecilik mesleğinin önüne bir baraj kuruluyor. Bu baraj, "Arkadaş bizi rahatsız edecek haber yapamazsın", "Arkadaş bizi rahatsız edecek  bir senaryo yapamazsın" yaparsan seni kodeslerde çürütürüm. Bu doğru değildir. 
<< Önceki Haber Baransu'nun avukatları ve gazetecilerden önemli açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER