'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attı; AÜ'den uzaklaştırıldı


'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Atatürk Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ramazan Kurt, üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı. Kurt, kararın siyasi olduğunu söyledi.

öğretim görevlilerinden Ramazan Kurt, 'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı için hakkında üniversite yönetimi tarafından idari soruşturma başlatıldı. Kurt, soruşturmanın tamamlanmasının ardından üniversitedeki görevinden uzaklaştırıldı. İmza sonrasında Kurt hakkında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, ardından da 14 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini, devletin yargı organlarını alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılama, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklama talebiyle 2'nci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Kurt, yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı.

"TEHDİT EDİLDİM"

Ramazan Kurt, can güvenliği nedeniyle gözaltı sonrasında Erzurum'dan ayrılmış, İzmir'de yaşayan ailesinin yanına gitmişti. Üniversite yönetiminin 'Görevden uzaklaştırma' kararını siyasi olarak nitelendiren Kurt, şunları söyledi: "İmza olayının basında yer aldığı için üniversiteden uzaklaştırılmışım. Haberim yoktu. Görevden uzaklaştırıldığım halde, derslere giriyor öğretmenlik yapıyordum. Sonradan görevden uzaklaştırıldığımı İzmir'deki adresime gönderilen tebligattan öğrendim. Savunmamı kargo ile Üniversite yönetimine gönderdim. Erzurum'dayken iki kişi üniversitedeki odama kadar gelip beni tehdit etti. Can güvenliğim yoktur. Görevden uzaklaştırma kararı siyasi, hukuki bir karar değil. Tamamen ifade özgürlüğü kapsamında bir etkinlikte imza bildirgesi. Atatürk Üniversitesi'ndeki sözleşmem ağustosta bitiyordu. Muhtemelen sözleşmem yenilenmeyecek. Yeniden üniversite sınavlarına hazırlanıp başka bir üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmak için gayret göstereceğim. Bu arada 2 yıllık doktora çalışmam da yarıda kaldı. Erzurum'a dönüp eşyalarımı toplayıp İzmir'e döneceğim. Önümüzdeki sürecin neler getireceğini öngöremiyorum. Bekleyip göreceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attı;... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER