Barış için pedal çeviren Meriç Şehit, Silifke'de


Beylikdüzü Belediyesi sponsorluğunda 74 bin kilometre hedefini gerçekleştirmek için yola çıkan genç sporcu Meriç Şehit, Silifke'ye ulaştı.
Silifke merkez başta olmak üzere, Kızkalesi, Cennet Cehennem, Taşucu, Susanoğlu, Astım Mağarası, Dalyan, Silifke Kalesi, Göksu başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri gezen Şehit, Silifke halkıyla da sohbet etme imkanı buldu. Meriç Şehit, Silifke'yi gezdiğini ve çok sevdiğini söyleyerek, Silifke halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Şu ana kadar 11 bin 580 km yapan Şehit, Silifke'ye geldi. Taşucu'ndan Kıbrıs'a geçeceğini belirtti. Kıbrıs'ı bisiklet ile geçtikten sonra tekrar Anadolu'ya dönecek olan Şehit, Konya, Karaman, Aksaray ve Ankara rotasına gireceğini ve İç Anadolu'yu tamamlayacağını söyledi.

"Barış İçin Pedalla" sloganıyla bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek amacıyla Türkiye'yi karış karış dolaşan Meriç Şehit, her gün 135 km mesafe hedefiyle rotası boyunca 76 ili 489 ilçeyi ve 14 bin 631 köyün bulunduğu noktaları ziyaret etmeyi planlıyor. İlçe belediyelerine de konuk olan Şehit, kardeşlik, barış ve dayanışma mesajlarını da iletmiş oluyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Barış için pedal çeviren Meriç Şehit, Silifke'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER