Bartık: Eylem planı umut verici, iş dünyası için kapsamlı çalışma bekliyoruz


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, eylem planının gelecek için umut verdiğini belirterek, "İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz." dedi.

Bartık, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64'üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'na ilişkin yaptığı açıklamada, yeni eylem planının toplumun hemen hemen bütününü ilgilendirdiğini söyledi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, girişimciden, işçiye, emekliden memura kadar toplumun geniş bir kesimini heyecanlandıracak vaatlerin kısa süre içinde hayata geçmesini beklediklerini vurguladı. Eyüp Bartık, sözlerine şöyle devam etti: "Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için vaatlerin kısa süre içinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını düşünüyorum. İş dünyası için de geniş kapsamlı bir çalışma yapılmasını bekliyoruz."

Bartık, asgari ücrete yönelik çalışmada da işverenlerin rekabet gücünün zaafa uğratılmaması için yapılacak düzenlemelerin patronları mutlu ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüdüğünü vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Beklentiler 2,8 olması yönündeydi. Yüzde 4 büyüme rakamları umut verici. Bu rakam bizleri mutlu etti, yıl sonu rakamlarının da aynı şekilde gelmesini bekliyoruz. Güven ortamı çok önemli, bu ortamın devamı gelecek dönem için de umutlarımızı artırıyor. Gelen veriler yıl sonu rakamları için beklentilerimizi artırdı."
CİHAN
<< Önceki Haber Bartık: Eylem planı umut verici, iş dünyası için kapsamlı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER