Başaran Ulusoy: Rusya krizinde diplomasinin icapları yerine getirilmeli


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Rus uçağının sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile düşürülmesinin ardından iki ülke arasında artan gerginliğin düşürülmesi için diplomasinin icaplarının sıcağı sıcağına acilen yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Başaran Ulusoy, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side'de TÜRSAB'ın 22. hizmet binasının açılışını yaptı. Ulusoy, TÜRSAB Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu'nun hizmet binasının açılışında son günlerde Rus uçağının düşürülmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasında artan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Ulusoy, sorunun sıcağı sıcağına çözülmesini ve iki tarafın da suhuletli olmaya davet etti.

İki ülke arasında gerginliğin fazla sürmemesi gerektiğini belirten Ulusoy, Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelerek gerekli adımları birlikte atarak sorunu çözmeleri gerektiğini ifade etti. Bugüne kadar nice halledilmez denilen sorunların tatlıya bağlanarak çözüme ve barışa kavuşturulduğunu anlatan Ulusoy, "İki dost ülkenin askeri kanatlarının teknik konuları karşılıklı paylaşımın ardından diplomasi işletilerek sorunun çözüleceğini umut ediyorum. İnşaallah sorun sıcağı sıcağın çözülür. Çözülmesi gerekir. Rusya bu konuda aceleci karar vermemeli. Sorunun çözümünde 2 tarafta suhuletli olmalı. Sayın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın gerginliğin sona ermesi için bir araya gelerek sona erdirmeli. Sorunun çözüleceğini umut ediyoruz. İnşaallah düzelecek." diye konuştu.

'NİCE KAVGALAR BARIŞLA SONUÇLANDI'

İki ülke arasında süren gerginliğin daha fazla sürmesinin hiç kimseye faydasının olmayacağının altını çizen Ulusoy, "Rusların rahatlıkla gidip gelebileceği ülke Türkiye. Bizim de rahatlıkla gidip gelebileceğimiz ülke Rusya. Nice kavgalar hep barışla sonuçlanmıştır. Bu da öyle olacaktır. Suhuletli olmayı tavsiye ediyorum. Diplomaside ne icap ediyorsa yapılmalı. İki ülke arasında aileler kurulmuş karşılıklı gidip gelecekler. Bu sorun ilanihaye (sonsuza değin) sürecek değil. Sıcağı sıcağına çözülmesi gerekir. Makul ölçüler çerçevesinde 2 ülke arasındaki dostluğu germeye gerek yok. Suhuletli olmaya ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus savaş uçağının angajman kurallarını ihlal etmesi ile düşürüldüğüne dikkat çeken Ulusoy, uçağın milliyetinin bilinmemesi nedeni ile bu olayların yaşandığının altını çizdi.

'RUSLAR ACELE KARAR VERMEMEMLİ'

Basın mensubunun kış aylarında Rus takımlarının Antalya'da yaptıkları kamp ve iki ülke arasında 5 yıldır süren vizenin kalkması ile ilgili sorulara Ulusoy, "Rusya bu konularda aceleci karar vermemeli. Rusların rahatlık tatile gideceği ülke Türkiye. Rus takımların gelmesini istiyoruz, gelmezlerse de yapacağımız bir şey yok." cevabını verdi.

Side'de hizmete açtıkları TÜRSAB binasının aynı zamanda Manavgat, Alanya ve Antalya bölgesinde kaçak turizm seyahat acenteciliğin önüne geçeceğini vurgulayan Ulusoy, bunların daha kapsayıcı, daha kurumsal olma ve daha turizmle dünyada entegre olmak olduğunu kaydetti.

'Bizim işimiz iş yapmak, diğerlerinin işi ise hep konuşmaktır' diyen TÜRSAB Başkanı, önümüzdeki ay yapılacak genel kurul kongresinde 30 kişilik yönetim kurulu listesine Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden'i başkan danışmanı yanı sıra Antalya'dan Murat Tombul, Kerim Çavuşoğlu ve Cüneyt Özpamuk'u listesine alacağını açıkladı.

Ulusoy, konuşmasının ardından Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, oda başkanları, seyahat acenteleri temsilcileri ve turizmcilerle birlikte hizmet binasının açılışını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Başaran Ulusoy: Rusya krizinde diplomasinin icapları yerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER