Başbakan Yardımcısı Elvan'dan okula bomba atılmasına sert tepki


Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, PKK'lı teröristlerce Diyarbakır'da bir okulun bahçesine el yapımı patlayıcı atılmasına sert tepki gösterdi. Elvan, "Öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o vatan hainleri, o ahlaksızlar çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar." ifadesini kullandı.

Elvan, bir dizi programa katılmak için geldiği Mersin'de 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Dia Center'daki programda konuşan Elvan, ülkenin imarı, gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını söyledi. PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının ise bu ülkenin önünü keserek her alanda büyümesini, güçlenmesini engellemek için her türlü çabayı sarf ettiğini kaydeden Elvan, "Ama buradan açıklıkla şunu ifade edeyim. Bu ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının önünde kim durursa dursun, buldozer gibi ezip geçeceğiz onları. Terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam ediyor. Bakınız bugün sabah öğrenciler karnelerini alırken o şerefsizler, o ahlaksızlar, o vatan hainleri çocukların karne alması esnasında okula bomba atmaktan dahi çekinmiyorlar. Milletimizin bu konuda çok uyanık olması lazım. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü, üniter devlet yapımızı bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Silopi'de aşağı yukarı temizlik harekatının büyük ölçüde tamamlandığını anlatan Elvan, "İnşallah önümüzdeki günlerde Cizre'de de Sur'da da diğer ilçelerimizde de bu temizlik harekatı tamamlanacak ve son bir terör örgütü mensubunu yok edinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Gelecek nesillere iyi bir ülke emanet edebilmek için birlikte çalışıp güç sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Asker ve polislerin terör örgütüne yönelik mücadele verirken çoğunluğu devletin üniversitelerinde devletin maaşını alan akademisyenlerin 'terör örgütü, çocukları, insanları, yaşlıları öldürmüyor' gibi bir açıklama yapma gereğini hissettiğini ifade eden Elvan, "O insanlar utanmalılar. O bildiriye imza atanlar utanmalılar. Yapılanları görmezden gelenler utanmalılar diye düşünüyorum." sözlerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Elvan'dan okula bomba atılmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER