Başına 4 milyon TL ödül konan PKK'lı öldürüldü

Örgüte 1992 yılında katılan Batman doğumlu Azad Sised kod adlı Ekrem Güney, sözde orta saha (Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş) sorumlusuydu. Öldürülen Ekrem Güney, 4 milyon TL ödülle arananlar listesindeydi.

Başına 4 milyon TL ödül konan PKK'lı öldürüldü

Diyarbakır Lice kırsalında  düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin  başına 4 Milyon TL ödül konulmuş olan Orta Saha Sorumlusu  Ekrem Güney'in olduğu belirtildi. 2 Mayıs 2016 tarihinde Lice kırsalında bölge halkının verdiği bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri öğleden sonra bölgede hareket halinde olan 10-12  kişilik bir terörist grubuna yönelik hava destekli bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin başına 4 Milyon TL ödül konulmuş olan Orta Saha Sorumlusu 'Azad Siser' kod adlı Ekrem Güney olduğu belirtildi.Öldürülen PKK'lı Ekrem Güney ile beraber hareket eden ve öldürülen PKK'lı teröristlerden birinin Orta Saha Üçlü Sorumlularından biri olan 'Çekdar' kod adlı Ahmet Talva olduğu öğrenildi. PKK'lı Ahmet Talva'nın 2014 yılında Kobani bölgesine giderek PYD/YPG’ye destek verdiği belirtildi. Öldürülen PKK'lı teröristler arasında birinin de PKK'nın kadın yapılanması sorumlu olduğu belirtilen Gülnaz Türk  olduğu anlaşıldı.


VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Diyarbakır Valiliği, 1 askerin şehit olduğu Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araçla saldırı ve aynı gece Hani ilçe karayolu üzerinde 3 polis ile 1 kadın hakimin yaralandığı zırhlı polis aracına yönelik eylemi gerçekleştirenlerin de aralarında olduğu 3 PKK’lı teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini, aralarında örgütün 2 üst düzey sorumlusunun da bulunduğu 10 PKK’lınin ise etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Öldürülenlerden birinin de örgüte 1992 yılında katılan Batman doğumlu, Azad Sised kod adlı sözde orta saha (Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş) sorumlusu Ekrem Güney olduğu ortaya çıktı. Güney için 4 milyon TL ödül konmuştu.


1 GÜN SONRA ÖLDÜRÜLDÜLER

Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçen 1 Mayıs günü düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız’ın bir gün sonraki cenaze töreni sırasında teröristlerin yerlerinin tespit edilip etkisiz hale getirildikleri belirtilmişti. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Diyarbakır il Jandarma Komutanlığı’nca, özellikle Diyarbakır-Bingöl karayoluna mayın ve EYP döşeyen, yol kesen, vatandaşların canına ve malına kasteden, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, adam kaçıran, araçlarını gasp eden ve yakan, askeri birlik ve asker personel ile emniyet personeline saldırı yapan, ayrıca Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araç saldırısını gerçekleştiren (saldırıda hayatını kaybeden şehidimizin töreni esnasında BTÖ mensuplarının yeri tespit edilmiş şehidimizin defin işlemleri devam ederken BTÖ mensupları etkisiz hale getirilmiştir.) Diyarbakır ili kırsal alanında faaliyet yürüten BTÖ mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması, etkisiz hale getirilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar sonucunda; Söz konusu eylemlere katıldığı değerlendirilen, Lice kuzeyi Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu (10-12) örgüt mensubu tespit edilmiş, 02 Mayıs 2016 saat 14.00’ten itibaren icra edilen operasyonda (3) BTÖ mensubu silah ve teçhizat ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup toplam (10)’dan fazla BTÖ mensubunun etkisi hale getirildiği (Etkisiz hale getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile BTÖ’nün (2) bombacısının da bulunduğu kıymetlendirilmektedir) değerlendirilmektedir."


KAYNAK: HÜRRİYET
<< Önceki Haber Başına 4 milyon TL ödül konan PKK'lı öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER