Başka bir cemaate daha operasyon hazırlığı

Havuz Medyasının gazetelerinden Yeni Şafak'ta çıkan bir haber herkesin dikkatini çekti. Haberin perde arkasında İsmailağa Cemaatinin önemli bir kolu olan Marifet Derneği'ne operasyon mu yapılacak sorusunu akıllara getirdi.

Başka bir cemaate daha operasyon hazırlığı

Yeni Şafak gazetesi, dün ilginç bir habere imza attı . Gazete daha önce defalarca aleyhinde kampanya yaptığı Cübbeli Ahmet Hoca'ya dayandırarak  İsmailağa cemaatinin bir kolu olan  Marifet Derneği lideri Muhammet Keskin ile ilgili iddialarda bulundu. 

Gazete 15 Temmuz darbe gecesi Keskin'in, Cübbeli Ahmet Hoca'yı arayarak  “Sakın evden çıkma, hiçbir yere demeç verme” dediğini iddia etti. Aynı haberde Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin de bacanağı olan İsmail Keskin'in "darbeden yana" tavır aldığını ve darbeden önceden haberi olduğu da yazıldı. 

Bu haber Muhammet Keskin Hocaefendi'ye operasyon sinyali olarak algılandı. İktidarın kendisine biat etmeyen cemaat ve topluluklara karşı sindirme hareketi daha önceleri de gündeme gelmişti. 

İktidarı eleştirmesiyle gelen Marifet Derneği'nin Beykoz'daki Külliyesi de yıktırılmıştı. Temeli Mahmut Hocaefendi tarafından atılan külliyenin yıkılmasına cemaat içinde büyük tepki gösterilmişti. 

<< Önceki Haber Başka bir cemaate daha operasyon hazırlığı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER