Başkan Fethi Yaşar: CHP'nin eksiği, anlatım ve ortak dil sorunu


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP'nin 35. Kurultayına 214 eski kurultay delegesinden biri olarak katıldığını söyledi. CHP'nin eksiğinin anlatım sorunu, ortak dil sorunu ve ortak çözüm sorunu olduğunu belirten Yaşar, "Eğer CHP Türkiye'nin sorunlarını ortak bir dilli ortak bir akılla Türk halkına anlatabilirse 2019 seçimlerinde çok büyük bir başarıya ulaşabileceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP'nin 35. Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet partisinin 80'den sonraki kurultaylarında ilk defa tek adayla seçime gittiğini belirten Yaşar, "Genel Başkanımız konusunda delegelerimizin yeni bir adaya yeterli bir imza vermediğine göre genel başkanımızın devam etmesinden yana tavır gösterdiler. Demokratik bir ortamda böyle bir sonuç çıkıyor." dedi.

Aynı delegelerin parti meclisi ve disiplin kurulunun oluşmasında çeşitli düşüncelerin partide yeni bir anlayış ve çalışma düzeni konusunda uyarıları olduğunu ifade eden Yaşar, "Partinin 2019'a hazırlanması, ana muhalefet partisi olarak ülkemizin bu gün ki içinde bulunduğu koşullarda hem dış politikada hem içerdeki terör olaylarında hem hukukta, hem sanayide, hem üretimde, hem çiftçilerin sorunlarında, hem de işçilerin sorunlarında Türkiye'nin sorunlarına Türkiye'nin katmanlarının sorunlarında yeni çarelerin yeni projelerin hayata geçirilmesi, iktidara karşı alternatif projelerin üretilmesi konusunda da delegelerin büyük çoğunluğunun böyle bir fikri gelişiyor. Böyle bir kadronun iş başına genel başkanın ekibi olarak vermek istiyorlar." diye konuştu.

Kurultayın demokrasi, kardeşlik ve değişim kurultayı olduğunu ifade eden Yaşar, şunları kaydetti: "Çünkü CHP'nin güçlenmesi, CHP'nin bu ülkede sorunlara sahip çıkması, dışlananların ezilenlerin, horlananların ve ülkedeki kamplaşmaya karşı bir birleştirici büyük bir rol alacağına inanıyorum. CHP Türkiye'nin yaşam anlamında bir sigortası. Bugünkü kurultay delegeleri içerisinde 214 eski kurultay delegesi var diğerlerinin büyük çoğunluğu yeni delege. Ben de eski delegelerden biriyim Ankara delegesi olarak. Uzun yıllardır 80 öncesinden bugüne kadar hemen hemen bütün kurultaylarda kurultay delegesi olarak görev yaptım. Olgun bir kongre geçiyor. Birbirine saygılı konuşmalar yapılıyor. Herkes düşüncelerini açıkça hürce söylüyor. Eşit olarak yarışan parti meclisi üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri bir yarışa girecek. Bu da bir demokrasi örneği. Bizim tek sorunumuz var CHP olarak. CHP 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde çok güzel bir programla seçim beyannamesiyle ortaya çıktı. Bütün partiler alıntılar aldı ve ikinci seçimde 'biz de bunları yapacağız' dedi. CHP'nin eksiği anlatım sorunu, ortak dil sorunu, ortak çözüm sorunu. Eğer CHP Türkiye'nin sorunlarını ortak bir dille, ortak bir akılla Türk halkına anlatabilirse 2019 seçimlerinde çok büyük bir başarıya ulaşabileceğine yürekten inanıyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Fethi Yaşar: CHP'nin eksiği, anlatım ve ortak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER