Başkan Karaçanta: Kars'ı layıkıyla tanıtıyoruz


28-31 Ocak tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

70'in üzerinde ilin katıldığı fuarda Kars standında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; Kars'ı her yönüyle tanıtmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Başkan; "Biz Kars Belediyesi olarak Kars Valiliği ve Sivil toplum Kuruluşları olarak yeterince hazırlığımızı yaptık ve ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Kars'ın tanıtılacak o kadar kültürel tarihi zenginlikleri, yerel değerleri var ki hepsini burada bir arada sunmak mümkün değil. Ama gücümüz yettiğince, elimizde ki broşür ve yöresel ürünlerle Kars ilimizi, toprağımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kars kaşar bölgesidir, Kars tereyağı bölgesidir, organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı, bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir. Dünyanın en lezzetli eti olan kazların yetiştiği bir coğrafyadır. Kars uygarlıkların yaşandığı bir kenttir. Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir." diye konuştu.

Dini turizmin öncüsü olan ve Kars'ta metfun bulunan Ebu'l Hasan Harakan-i Hazretleri, Mevlana'nın hocasını topraklarında bulundurduğunu anlatan Başkan; "İçinde barışı kardeşliği ve birlikte yaşaya bilmenin tarihler boyunca örneği olmuş bir şehirdir. Bütün hemşehrilerimi kendileriyle beraber komşularını arkadaşlarını EMITT fuarına davet ediyorum. Kars yaşatılmalıdır, korunmalıdır ve tanıtılmalıdır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Karaçanta: Kars'ı layıkıyla tanıtıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER