Başvurusu kabul edilmeyen mültecileri kolay geri göndermenin yolu aranıyor


Almanya bir taraftan mülteci almaya devam ederken, diğer taraftan sığınma talebi kabul edilmeyen mültecileri hızlı ve kolay bir şekilde geri göndermenin yolunu arıyor. Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz'un 'başvurusu kabul edilmeyen mülteciler için geri gönderme yönetimi oluşturulmasına' iktidar partileri destek verdi. Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisi ise böyle bir uygulamayı federal hükümetin Ağustos ayında başlattığını savundu.

Koalisyon ortakları Sosyal Demokrat Parti (SPD)Hamburg Meclis Grup Başkanı Andreas Dressel ile Yeşiller Meclis Grup Başkanı Anjes Tjarks yaptıkları ortak basın açıklamasında Scholz'un teklifine destek çıkarak, "Başvurusu kabul edilmeyen mültecilerin kolay bir şekilde geri gönderilmesi için yönetmelik oluşturulması gerekli." dedi. Dressel, ayrıca "Hamburg havaalanında sınır dışı edileceklerin gözaltı uygulaması da hukuki ve insani kabul edilebilir bir durum." dedi.

CDU İçişleri Konuları Sözcüsü Dennis Gladiator ise yaptığı açıklamada hükümet ortaklarının talebinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti. Gladiator, "Havaalanlarında göz altı uygulaması hiç bir şekilde Hamburg Senatosu tarafından 1 Ağustos tarihinde federal hükümet tarafında uygulamaya konuldu. Bununla ilgili Eylül ayında verdiğimiz önerge SPD ve Yeşiller tarafında reddedildi. Ayrıca geçtiğimiz yıl sınır dışı edilmesi gereken yaklaşık bin kişi sınır dışı edilmediği gibi bu kişilerle ilgili herhangi bir konsept de geliştirilmedi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Başvurusu kabul edilmeyen mültecileri kolay geri göndermenin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER