Ege'de kurtarılanlardan biri KHK mağduru bir akademisyen

Ege Denizi'nde dün sabah saatlerinde batan botta hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Yunan kaynakları, öğlene kadar bu bilgiyi açıklayacaklarını duyurdu.

SHABER3.COM

19 kişinin bulunduğu bottan kurtarılan 12 kişinin kimlikleri belli oluyor. Bedirhan Zenbil, Yusuf Deniz, Fatma Işık ve Nazir Işık, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından son anda sağ olarak kurtarıldı. 

İsmi açıklanmayan iki çocuğun tedavisi devam ediyor.

Yusuf Deniz’in Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yardımcı doçent unvanı ile görev yaptığı, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği öğrenildi. 

EŞİ VE İKİ ÇOCUĞUNDAN HABER ALINAMADI

Eşi Arife, 7 yaşındaki oğlu ve 3 yaşındaki kızıyla Yunanistan’a geçmeye çalışan Deniz’in ailesinden haber alınamadı. 

Yusuf Deniz’in eşinin de KHK ile kapatılan Mevlana Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğu belirtildi.



12 TÜRK İLTİCA BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Kronos'un haberine göre faciayı son dakika haberi olarak veren ANTENNA 1 kanalı, kurtarılan 12 kişinin çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca konuşan iyi eğitim almış kişilerden oluştuğunu, tamamının siyasi iltica talebinde bulunduklarını ve bota binenlerin toplam 4 aile olduklarını aktardı.

Ege Denizi'nde içinde bir bot dün sabah batmıştı. Sakız Adası Oinousses açıklarındaki şişme botun devrilmesi sonucu 4 çocuk ve henüz yaşını doldurmamış 1 bebek olmak üzere toplam 7 kişi boğularak can vermişti. 

Bottakilerin Erdoğan rejiminin zulmünden kaçıp Yunanistan'a sığınmak isteyen mülteciler olduğu bildirildi. 
<< Önceki Haber Ege'de kurtarılanlardan biri KHK mağduru bir akademisyen Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER