Bayern Münih devre arasına mutlu girdi


Bundesliga'da son üç yılın şampiyonu Bayern Münih, devre arasına mutlu girdi. 17. haftada deplasmanda Hannover'i tek golle deviren Bavyera ekibi 2015-16 sezonunun ilk yarısını en yakın takipçisi Dortmund'un 8 puan önünde zirvede tamamladı. Şampiyonluğun bir başka iddialı ekibi Dortmund ise Köln'e son dakikalarda yediği gollerle 2-1 yenilerek yarışta büyük yara aldı.

Son üç yılda açık ara şampiyonluk ipini göğüsleyen yıldızlar topluluğu Bayern Münih, devre arasına mutlu girdi. 17. hafta mücadelesinde kümede kalma savaşı veren Hannover 96'ya konuk olan Bavyera ekibi, zorlandığı maçta rakibini 1-0 yenerek devreyi en yakın takipçisi Dortmund'un 8 puan önünde 46 puanla zirvede tamamladı. Karşılaşmanın tek sayısını penaltı atışından Thomas Müller kaydetti. Alman milli yıldız bu sayısıyla ligdeki 14. golünü atarak kariyer rekoru kırdı.

Sezon başında Hannover'e büyük umutlarla transfer edilen mili futbolcu Mevlüt Erdinç ise etkisiz bir oyun sergiledi. Bu sezon 11 maçta kırmızı siyahlı formayı giyen Mevlüt, 1 asist yaparken henüz golü bulunmuyor. Ev sahibi ekipte diğer Türk futbolculardan Kenan Karaman 84 dakika sahada kalırken, Ceyhun Gülselam yedek kulübesinde oturdu.

DORTMUND SON 7 DAKİKADA YIKILDI

Lider Bayern'i yarışta zorlayacak tek ekip olarak görülen Borussia Dortmund, devrenin maçında hayal kırıklığı yaşadı. Köln deplasmanında uzun süre önde götürdüğü mücadeleyi son yedi dakikada yediği gollerle 2-1 kaybeden sarı siyahlılar, şampiyonluk yolunda büyük darbe aldı. Ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Dortmund, devre arasına zirvenin sekiz puan gerisinde ikinci sırada girdi.

Milli yıldız Hakan Çalhaoğlu'nun formasını giydiği Bayer Leverkusen, Ingolstadt'ı deplasmanda 1-0'lık skorla mağlup ederek ilk dört şansını sürdürdü. Schalke de haftanın açılış mücadelesinde Hoffenheim'i tek golle geçerek üç puan sevinci yaşadı.

AUGSBURG'DAN BEŞ MAÇLIK MÜTHİŞ ÇIKIŞ

Beşinci sezonunda Bundesliga'da en kötü yılını geçiren Augsburg, ilk 12 haftada sadece altı puan toplayıp ligin dibine demir atmıştı. 12. haftanın sonrasında büyük bir çıkış yakalayan kırmızı beyazlılar, bu maçlarda dört galibiyet ve bir beraberlikle 13 puan topladı. Son beş haftaya bakıldığında en çok puan kazanan ekip oldu. Son maçta Hamburg deplasmanına çıkan Augsburg, zorlu maçtan tek golle üç puan kazanarak tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı.

Stuttgart sahasında Wolfsburg'u 3-1'le geçerek ligin dibinden kurtulup devreyi 15. sırada tamamladı. Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren diğer bir karşılaşmada ise Eintracht Frankfurt, konuk ettiği Werder Bremen'i 2-1 yenerek altın değerinde üç puan kazandı. Galibiyet hasreti beş maça çıkan Mızıkacılar bu sezon ilk kez tehlikeli bölgenin içinde yer aldı.

GUARDİOLA BAYERN'İ BIRAKIYOR

Bayern Münih'in dünyaca ünlü teknik direktörü Pep Guardiola'nın sezon sonunda takımdan ayrılacağı belirtildi. Konuyla alakalı Bild gazetesine açıklama yapan Bayern Münih Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heniz Rummenigge Haziran 2016'da dolacak olan İspanyol çalıştırıcının sözleşmesinin uzatılmayacağını doğruladı. Bavyera ekibinde Guardiola'nın yerine gelecek olan ismin İtalyan hoca Carlo Ancelotti olacak. Bayern, Pep Guardiola yönetimi altında iki kez Bundesliga şampiyonluğu, bir Almanya Kupası, bir kez UEFA Süper Kupası, bir kez de FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazanmıştı. Bavyera ekibi üç yıl içerisinde Şampiyonlar Ligi kupasını ise müzesine götürmeyi başaramamıştı. Guardiola, Bayern'le bugüne kadar çıktığı 85 lig maçında 69 galibiyet 8 beraberlik, 8 de yenilgi almıştı.

BAYERN 4 YILDIZIYLA NİKAH TAZELEDİ

Bu arada Bayern Münih, dört yıldız ismiyle nikah tazeledi. Jerome Boateng, Thomas Müller ve Javi Martinez'le 2021'e dek sürecek olan uzun bir sözleşme imzalayan Bavyera ekibi, 34 yaşındaki Xabi Alonso ile de 2017'ye kadar birliktelik kararı aldı. Bayern Münih, dört futbolcusuyla sözleşme yenilediğini kulübün resmi Twitter hesabından duyurdu. CİHAN
<< Önceki Haber Bayern Münih devre arasına mutlu girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER