Bayilerini enerji danışmanı haline getiriyor


Isıtma ve soğutma sektörünün öncü firmalarından Vaillant, binaların enerji verimliliğini artırmak için bayilerini enerji danışmanı haline getiriyor. Uygulama ile, tüketici bayilere başvurduktan sonra Vaillant'ın enerji bayisi binada pencere-duvar izolasyonu, duvar kalınlığı, evin büyüklüğü, cepheleri gibi analizleri yaptıktan sonra evler için enerji kimlik belgesi verecek.

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu, 2017 yılının Mayıs ayından itibaren binalara enerji kimlik belgeleri olma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, müşterilerine bu hizmeti sunmak için 2016 sonu itibariyle ülke genelinde 70 enerji bayiliği oluşturacaklarını aktardı. Projenin tanıtımı için Adana'da basınla biraraya gelen Kayaoğlu, 2017 Mayıs ayından itibaren binaların enerji kimlik belgeleri olması zorunluluğu getirildiğini söyledi. Kendilerinin de bayilerde bu belgeleri tüketicilere verecek yetkinlikte eğitimlerini almış mühendislik yapıları ile Vaillant Enerji Bayisi oluşturduklarını anlatan Kayaoğlu, 2017'nin Mayıs ayından itibaren tüm tüketicilere bu hizmeti vermeye başlayacaklarını anlattı.

Kayaoğlu, "Bizim uzman mühendislik firmamız, enerji bayimiz gelip binada enerji alanızda analiz yapacak. Uzmanımız pencere izolasyonu, duvar izolasyonu, duvar kalınlığı, evin büyüklüğü, yönü, cephesi bütün bu analizleri yaptıktan sonra aynı zamanda elektrikle ilgili kayıpları da birlikte hesaplar ve size buzdolaplarında olduğu gibi size bir belge verir. Herhangi bir tüketici olarak herhangi bir Vaillant bayisine gittiğinizde bu belgeyi alıyor olabileceksiniz." dedi.

Türkiye genelinde 2016 sonu itibariyle 70 enerji bayiliği vereceklerinin altını çizen Kayaoğlu, "Bizim Türkiye geneli bayi sayımız 450 civarında. Bu 70 ortağımız toplam işimizin önemli bir kısmını oluşturuyor. Yani ulaştıkları hane sayısına baktığımızda yüzde 70-72 haneye ulaşmış olacağız. Bu bölgede ise 2016 sonu itibariyle 8 iş ortağımıza enerji bayiliği kimlik belgesi verme yetkisini tanıyor olacağız." ifadelerini kullandı.

Vaillant Türkiye Satış Direktörü Vedat Yazar ise enerji danışmanlığı projesini Türkiye'nin her yerine ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Enerji maliyetlerindeki artış ile küresel ısınma sonucu oluşan iklim değişikliği sorunlarının çözümünde enerji verimliliğinin önemli hale geldiğini söyleyen Yazar, "Bununla birlikte enerji verimliliğine ilişkin çıkarılan kanun ve mevzuatlar bazı zorunluluklar getirdi. 'Yeşile Giden Yol' sloganı ile tüketicileri bilinçlendirerek, ülke ekonomisine enerji tasarrufu yoluyla katkıda bulunmayı istiyoruz. Enerji Bayiliği konseptiyle tüketicilerimize sadece cihaz satışı değil aynı zamanda konutların ihtiyaç ve tüketim yapılarına göre enerji modellemesi yaparak, izolasyon ve geri dönüş finans modeli dahil anahtar teslim komple sistem çözümü sağlayacağız." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bayilerini enerji danışmanı haline getiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER