Bayındır'da don afetinden zarar gören üreticilere fidan dağıtıldı


İzmir'in Bayındır ilçesinde, 2015 yılının ilk günlerinde meydana gelen don afetinden meyve bahçeleri zarar gören üreticilere fidanı dağıtıldı. Hasar tespit çalışmalarının ardından, zarar görenlerin yerine dikilmek üzere Bayındırlı üreticilere 13 bin adet meyve fidanı verildi. Başbakanlık Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen 101 bin lira kaynakla 552 üreticinin faydalandığı destekleme sayesinde meyve bahçeleri tekrar üretime başlayacak.

Bayındır'da düzenlenen dağıtım töreninde üreticiler, fidanlarını İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın elinden aldı. Törende konuşan Vali Toprak, "O koskoca ağaçların, dallarıyla birlikte nasıl donduğunu gözlerimle gördüm. Sigorta sistemi olmayınca zararı telafi etmek için kaynak aktarımı zor oldu ama ona rağmen arkadaşlarımız, hasar tespiti konusunda çok iyi ve detaylı bir şekilde çalıştı. Ağaç dikim zamanı geçtiği için fidanlar ancak şimdi dağıtılıyor. Bu fidanları o topraklarla buluşturduğumuz zaman umarım hem kayıplarımızı gidermiş oluruz hem de üretim tekrar başlar." dedi.

Afetten sonra yapılan çalışmalardan bahseden İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "Yaşanan süreçten sonra üreticilerimizin zararlarını karşılamak için önemli bir kaynak sağlandı. Bu kaynakla en azından fidanların temin edilmesiyle üreticilerimizin mağduriyeti giderilmiş olacak. Birazdan bu fidanlar teslim edilecek. Umarım o zarar gören bahçelerde tekrar üretim başlayacak." şeklinde konuştu.

Fidan dağıtımının ardından Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve İl Müdürü Güldal ile birlikte bölgedeki süs bitkisi seralarını ziyaret eden Vali Toprak, üreticilerin sıkıntılarını dinledi ve faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Bayındır'da don afetinden zarar gören üreticilere fidan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER