BBP'den yüksek elektrik faturalarına tepki


BBP Bursa il başkanı Mehmet Gebeş, vatandaşın cebini yakan yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi. Fomara meydanında basın açıklaması yahan Gebeş, "Yüksek elektrik faturalarına, tüketim harici 10 farklı başlık halinde alınan ücretlere tepkimizi dile getirmek, dağıtım şirketleri eliyle yapılan bu soyguna dur demek, dile getirdiğimiz sorunlarımızın giderilip çözüm bulunması ve yetkililer tarafından gerekli yasal düzenlemenin çıkarılmasını talep etmek için burada toplanmış bulunuyoruz." dedi.

Yargıtay 3. Hukuk dairesinin enerji nakli sırasında oluşan kayıp kaçak ve hırsızlıkların kurallara uyan dürüst vatandaştan alınamayacağına hükmettiğini anımsatan Mehmet Gebeş, "Elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik kaybını ve hırsızlıkları önleme veya hırsızı takip edip bedeli bizzat ondan tahsil etme görevinin bulunduğunu belirtip haksız, yersiz ve hukuksuzca alınan bu ücretlerin tüketiciye iadesine karar vermesine rağmen elektrik dağıtım şirketleri bu hukuksuzluğa devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Başkan Gebeş, Yargıtay'ın kayıp kaçak bedeli ile birlikte dağıtım bedeli, perakende satış bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli olmak üzere 5 başlık halinde alınan ücretlerin de iptaline ve tüketiciden alınmamasına hükmetmesine rağmen bu ücretlerin de tahsiline devam edilerek suç işlendiğini anlattı. Gebeş, "Hukuk açıktır hüküm açıktır, dava açıp yargı yolu ile bu paramızı iade alabiliyor isek dahi, bu ücretleri peşinen ödeyip ne kadar süreceği ve ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan bir süreçte vaktimizi ve naktimizi harcamak mahkeme koridorlarında çile çekmek istemiyoruz. Ayrıca ekmek ve su gibi ihtiyaç duyulan elektrikten alınan yüzde 18'lik katma değer vergisinin de yüzde 1'lere indirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasından sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanına iletmek üzere yazdıkları mektubun yanında imza kampanyası başlatıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber BBP'den yüksek elektrik faturalarına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER